Kütahya'da ilçelerdeki koordinasyonu sağlamak, sorunları tespit ederek yerinde çözüm bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen ilçe koordinasyon toplantılarının 12'ncisi Gediz Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirildi.
Toplantıya başkanlık eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, yaptığı açılış konuşmasına "Biz Kütahya'dan seslendiğimizde Simav'ın en ücra köyündeki insan duymazsa o zaman idare olmaz. Sesimizi duyuracağız ki o zaman iletişime geçelim" diyerek sözlerine başladı. Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Öncelikle buraya gelmekte geciktik bunun sebebi buraya geldiğimizde sizin en fazla beklentiniz olan, en fazla ihtiyacınız olan, en fazla probleminizin çözülmesini istediğiniz bazı konular var. Onları çözelim ki ondan sonra sizlerle bir araya gelelim ve sizlerle biraz muhabbet edelim diye bu toplantıyı biraz öteledik. Ama bu gerçekleşir gerçekleşmez buraya gelelim istedik" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Gediz Belediye Başkanının nezaretinde belde belediye başkanlarının kendisini ziyarete geldiklerini, en büyük ve tek isteklerinin Kütahya'dan başlayıp Aslanapa, Çavdarhisar, Gediz, Abide ve Uşak'a kadar olan yolun yapılması olduğunu anlattıklarını söyleyen Vali Çiftçi "Çavdarhisar'a kadar olan yolun ihalesi yapılmıştı. Çavdarhisar ve diğer alanın yapılması için biz arkadaşlarla beraberken sayın müsteşarımızla görüştük. Büyük bir şans o anda Bakanımızı ve bölge müdürümüzü aradı ve Bakanımız da Karayolları Genel Müdürü ile yurt dışında beraberlerken geçen hafta itibariyle programda yokken bile ihalesinin yapılması talimatını verdi. Karayolları Bölge Müdürümüz de bugün sizlerle beraber olalım diye buraya geldi. İnşallah biz de arabamızla çıktığımızda Gediz'e Uşak ve İzmir'e ulaşabiliriz diyeceğiz. Bu Gedizlinin en büyük beklentisi idi" dedi.
Vali Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti:
"Bizim bu toplantılardaki formatımız en önemli konu en son yaptığımızdır. Bu da yatırımcı kuruluş daire müdürlerimizle 2012 yılında Kütahya'da ve Gediz'de ne yaptık ilk onu hatırlıyoruz ve 2013 yılında neyi planladık, çünkü plansız bir iş olmaz. Hedefi olmayan bir iş olmaz. Akabinde de olur ya unutulan, eksik kalan yapılması acil ihtiyaç olan işlerde varsa onları almak için sizlerle bir araya geliyoruz. Bunu da belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, sendikalar, oda başkanları ve vatandaşlarımızla beraber yapıyoruz.
Bunu şunun için yapıyoruz. İdare hesap verebilir bir idare olmalı. O yüzden bu toplantıları yapıyoruz ve varsa eksikler onları giderelim istedik. Biz Kütahya'nın genelinde neler yapıyoruz ve bu bir yıl içinde Kütahya'da neler oldu. Bunları değerlendirelim ve bunları değerlendirirken veriler üzerinde yapalım ve bunu da test edelim istedik.
Gediz ilçesinde çok şeyin yapılması gerektiğine inanıyorum. Gediz modern bir kent. Bizim yapmış olduğumuz ölçümler içinde Uşak bildiğiniz gibi kalkınmada öncelikli yörelerde bize göre daha iyi. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından yapılan ölçümlere göre Gediz ve Uşak ekonomik olarak aynı ayarda. Ama aynı ayarda olması yerinde durması manasına gelmez. Daha da ileriye adım atması ve ilerlemesi gerekiyor. İşte OSB doldu dolduysa duracak mıyız hayır yeni alanlar bulacağız ve daha da genişleteceğiz."
Daha sonra Kütahya genelini değerlendiren ve Gediz ilçesinde 2012 yılında yapılan çalışmaları anlatan Vali Kenan Çiftçi, "Hepimiz bir yerlerdeyiz ve belli makamlardayız ömür çok kısa dolayısıyla Allah'ın bize verdiği imkanları parayı, makamı, mevkiyi insanların hizmetine kullanmamız gerekiyor. O yüzden en iyi şekilde kullanmak gerekiyor. Allah bize ömür verirse iyi hizmetlerde güzel hizmetlerde veya bunları bırakıp yarın buradan ayrıldığımızda hani derler ya kubbede kalan hoş seda var ya o seda içinde çalışmak lazım. Özel İdare olarak 2012 yılı başında yaklaşık 33 milyon lira ile bütçe bağlanmıştı. Ama sizlerin gayretleri, siyasilerimizin gayretleri, sivil toplum örgütlerinin gayretleri ve diğer bir araya gelmelerle birlikte geçen yıl sadece Özel İdareden 50 milyon lira yatırım Kütahya geneline yapıldı. Turizmde bizim en önemli merkezlerimizden bir tanesi Gediz ilçesi. Gediz üzerinde hasseten duruyoruz, hasseten çalışmaya çalışıyoruz. Gediz'in turizme meyyal bir alt yapısı ve insanı var hem de sosyal örgütlenmesi var. Eskigediz, Yenigediz var. Termal kaplıcaları var, Muratdağı var, alabalık tesisleri var, Gediz Pazarı var, Tarhanası var, burada her şey var birde suların çok kaynadığı bir bölge her yerden su çıkıyor. İl genelinde 221 bin olan turist sayımız 407 bine çıktı. ama bu yeterli değil. Bu 407 bin, belki sadece Gediz'de olmalı. Böyle bir özellik başka bir yerde yok. İnsanlar denizi keşfetti artık herkes denizi biliyor, bu tür yöreleri bilmiyorlar ve merak ediyorlar. Bu nedenle insanların ilgisini çeken şeyler çok önemli. İl genelinde yürütülen 3 bin 77 projeden 385 tanesi Gediz ilçesinde yürütülüyor. Burada sosyal projeleri de çok önemsiyoruz. Genel sektörler itibariyle Kütahya geçen yıl yüzde 20'lik bir büyüme yaşadı" dedi.
Son olarak 2013 yılı hedeflerini anlatan Vali Çiftçi, bölgedeki belediye başkanları, muhtarlar ve İl Genel Meclisi üyelerinin sorun ve isteklerini dinleyerek, konularla ilgili il ve bölge yetkililerini not aldırdı ve tüm sorunların çözümü için çalışmaların hızlandırılacağını ifade etti.
Toplantıya, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri belde belediye başkanları, ilçedeki kurumların amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. - KÜTAHYA
Son Dakika › Yerel › Gediz'de İlçe Koordinasyon Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?