Gediz'de İlksan Delege Seçimlerini Eğitim Bir-Sen Adayı Ali Demiray Kazandı - Son Dakika
Yerel

Gediz'de İlksan Delege Seçimlerini Eğitim Bir-Sen Adayı Ali Demiray Kazandı

Gediz\'de İlksan Delege Seçimlerini Eğitim Bir-Sen Adayı Ali Demiray Kazandı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde yapılan İlköğretim Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) delege seçimini Eğitim Bir-Sen kazandı.

05.05.2012 11:28

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde yapılan İlköğretim Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) delege seçimini Eğitim Bir-Sen kazandı.

Gediz Öğretmenevinde yapılan İLKSAN ilçe delegeleri seçimine Eğitim Bir-Sen üyesi Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ali Demiray ile Türk Eğitim-Sen üyesi Gümele İlköğretim Okulu Müdürü

Atila Işıkkaya katıldı.

220 Üyenin yer aldığı ve 180 oyun kullanıldığı seçimde, Eğitim Bir-Sen adayı Ali Demiray 97 oyla seçimi kazanırken, Türk Eğitim-Sen adayı Atila Işıkkaya 82 oy aldı ve bir oy geçersiz sayıldı.

Delege seçimlerinin ardından yazılı bir basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Gediz İlçe Başkanı Ali Arısoy, 220 üyeden 180 üyenin

katılımı ile gerçekleştirilen İLKSAN ilçe temsilciliği seçimlerini sendikalarının kazanmasın memnuniyet duyduklarını söyledi.

Eğitim Bir-Sen Gediz İlçe Başkanı Ali Arısoy şunları söyledi: "Adayımız Ali Demiray 97 oyla seçimi kazanmıştır. Kendisini başarısından dolayı kutluyorum. Gayet olgun ve demokratik bir ortamda geçen seçime katılan tüm öğretmen arkadaşlarıma ve Türk Eğitim-Sen adayı Atila Işıkkaya'ya çok teşekkür ederim.

Her üyeden zorunlu olarak ortalama 30 TL aidat kesintisi yapılan İLKSAN, eğitim çalışanlarını sosyal, kültürel, akademik, konut edindirme, sahip olduğu otel ve tesislerden yararlanma gibi hiçbir imkandan faydalandırmadığı gibi 30 yılın ardından hiç olmazsa bir kumbara birikintisi nispetinde olmasını umduğumuz toplu bir ödeme yaptığında, 12-13 bin TL civarında ödemede bulunmaktadır. Halbuki üyelerinin kara gününde dostu olsun, evlendiğinde yardımı dokunsun, afette, kazada, hastalıkta yanında bulunsun, emekliliğinde huzurlu olsun, küçük birikimlerden büyük kazançlar elde etsin diye 1943 yılında kurulan İLKSAN, aradan geçen bunca yıla rağmen hep birilerinin arpalığı olmuştur. Üzerine vazife olmayan emlak gibi işlere bulaşmış, elindeki arsayı ederinin çok altında fiyatlara satmış, zarar etmiş, öz varlığından daha fazla borcu olan, kötü yönetim nedeniyle hep şaibe altında kalmış, yapmış olduğu iş ve işlemlerin çoğu davalık olmuştur. Tarafımızca kurutulması gereken bir bataklığa dönmüştür. Bu vahim durum kendi denetleme kurulu raporlarına da yansımış, muhasebe kayıtlarıyla oynandığı ve feshedilmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Her ne kadar bizler Gediz temsilciliği olarak seçimleri kazanmamıza rağmen Türkiye genelinde Kutsal İttifak olarak tabir edilen yapıya karşı çoğunluğu elde edemedik. Buna rağmen, Eğitim Bir Sen olarak, 2693 kişinin (ki bu kişilerin kimler olduğu elbette sorgulanacaktır) İLKSAN otellerinde ücretsiz yararlandıranlara ve muhasebe kayıtları ile oynayanlara hesap sormaya devam edeceğiz. Bir eğitim çalışanının dahi alın terinin heba edilmesine razı olmayacağız. İLKSAN'ın yönetim anlayışını, ilçe temsilcileri seçim süreçlerinin anti demokratik oluşunu tartışmaya devam edeceğiz. Demokratik toplumlarda olmayan zorunlu üyelik uygulamasının kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğitim çalışanlarının alın terinin ölü yatırımlara dönüşmesine karşı mücadeleye, hesap sormaya devam edeceğiz.

Kapalı devre çalışan ve kapalı devre denetlenen İLKSAN'daki usulsüzlüklerin ve savurganlıkların üzerine gitmeye devam edeceğiz. Sendika olarak gerçekleri gün yüzüne çıkardık. Kral çıplaktır dedik. Usulsüzlük yapan, yolsuzluğa bulaşanların uykularını kaçırdık. İLKSAN'da açığın 1,1 milyarın üzerinde olduğunu ve İLKSAN'ın iflasa gittiği gerçeğini kamuoyuyla paylaştık. Zorunlu üyelik anlayışı ile iflasa sürüklenen İLKSAN'a yeni üyeleri dahil edip iflası öteleyen bir yapıya herkesi katmaya çalışan anlayışın bir an önce son bulmasını istedik. Bu konudaki ısrarımız toplu sözleşme tekliflerimiz arasındadır ve zorunlu üyeliğin bitmesi için elimizden geleni de yapacağız. İLKSAN ile ilgili hakikatleri söyledik, söylemeye devam edeceğiz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'de İlksan Delege Seçimlerini Eğitim Bir-Sen Adayı Ali Demiray Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement