Geka'dan En İyi Tarım ve Dericilik Projelerine 14,6 Milyon Tl - Son Dakika
Yerel

Geka'dan En İyi Tarım ve Dericilik Projelerine 14,6 Milyon Tl

Geka\'dan En İyi Tarım ve Dericilik Projelerine 14,6 Milyon Tl

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), "Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması" ve "Mirasımız Dericilik" destek programları kapsamında başarılı olacak projelere 14 milyon 600 bin TL destek verecek.

13.07.2012 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), "Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması" ve "Mirasımız Dericilik" destek programları kapsamında başarılı olacak projelere 14 milyon 600 bin TL destek verecek.

Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan GEKA tarafından 2012 yılında yürütülecek olan Mali Destek Programları Aydın'da tanıtıldı. GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, AYTO Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda GEKA'nın 2012 yılı Proje Teklif Çağrısını ilan etti. Aydıner'e toplantıda GEKA Yönetim Destek Odağı Genel Koordinatörü Gökhan Dinç ve GEKA Proje Yönetim Bürosu Başkanı Özgür Akdoğan eşlik etti.

AYDIN TARIMIYLA ÖN PLANA ÇIKIYOR

Ajansın 2012 yılı proje teklif çağrısının ilan edildiğini belirten Mehmet Aydıner, toplam 14 milyon 600 bin TL olan bütçenin "Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması" ve "Mirasımız Dericilik" programlarından oluştuğunu söyledi. GEKA bölgesinde bulunan Aydın'ın tarımı, Denizli'nin sanayisi ve Muğla'nın da turizmiyle ön plana çıktığına işaret eden Aydıner, "Bölgemizde 2 bine yakın tarıma dayalı sanayi işletmesi var. Bunlardan 800'ü Aydın'da, 600'ü Muğla'da ve 500'ü de Denizli'de bulunuyor. Üç ilimizdeki fabrikaların yüzde 22'ini tekstil fabrikaları oluştururken; yüzde 23 gibi önemli bir bölümünü tarıma dayalı sanayi işletmeleri oluşturuyor. Bununla birlikte Denizli'de 400, Aydın'da 350 ve Muğla'da da 200 olmak üzere yaklaşık bin kooperatifte bölgemizde faaliyette bulunuyor. Sorumlu olduğumuz iller arasında bulunan Aydın tarımsal faaliyetleri ve tarıma dayalı sanayisiyle ön plana çıkıyor. Aydın'ın toplam yüz ölçümünün yüzde 50'sinde tarımsal faaliyetler yapılıyor ve nüfusunun yüzde 60'ı tarımla uğraşıyor. Bu rakamlara baktığımızda

Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması programının ne kadar isabetli ve gerekli bir tercih olduğunu görebiliyoruz" dedi.

Aydın, Denizli ve Muğla'nın ortak üretim sektörlerinden biri olan tarımda yüksek üretim olduğunu ama bunu işleme konusunda eksikler bulunduğunu söyleyen Aydıner, "Gıda ve içecek imalatı alanında faaliyet gösteren tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının, değer üretme ve kalite düzeylerinin artırılmasını amacını taşıyan Tarıma ayalı Sanayide Katma Değerin Artırılması Mali Destek Programı, toplam 11 milyon 600 bin TL bütçeye sahip. Katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesi, işleme ve paketleme süreçlerinde yeni yöntem ve teknolojilerin uygulanması ile ürün kalitesinin ve katma değerin artırılması, gıda atıklarının değerlendirilerek yeniden kazanımı veya katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi öncelikler olarak belirlendi. Program kapsamında kar amacı güden kuruluşlar için 7 milyon 600 bin TL, kar amacı gütmeyen kuruluşlar için 4 milyon TL bütçe ayrıldı. Söz konusu programa KOBİ tanımına uyan işletmeler, kar amacı gütmeyen tarımsal amaçlı kooperatifler ve birlikler ile ticaret borsaları başvuru yapabilecek" diye konuştu.

DERİCİLİK SEKTÖRÜ AYAĞA KALKMALI

Diğer bir program olan Mirasımız Dericilik Mali Destek Programı'nın amacının ise, deri ve kösele sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesine taşınmasını sağlayarak, üretim kapasitesini ve verimliliklerinin artırılması, sektörel kümelenmesinin teşvik edilmesi ve üretim süreçlerinin çevreye verdiği zararın azaltılması olduğunu belirten GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, "Bütçesi 3 milyon TL olan Mirasımız Dericilik Programı'nın öncelikleri, işletmelerin Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınması ile, üretim alanlarının genişletilmesi, üretim kapasitesinin,verimliliğin ve ürün çeşitliliğinin artırılması, işletmelerde çevreye duyarlı üretim süreçlerine ve atık yönetimine geçişin sağlanması olarak belirlendi. Bu kapsamda derinin tabaklanması ve işlenmesi, kürkün işlenmesi ile boyanması alanında faaliyet gösteren ve KOBİ tanımına uyan işletmeler programa başvuru yapabilecek" dedi.

GEKA'nın 14 milyon 600 bin TL'lik hibe destek programının 3 milyon nüfusa sahip Aydın, Denizli ve Muğla'ya hayırlı olması temennisinde bulunan Aydıner,

sözlerini şöyle tamamladı: "Bu program bölgenin kalkınmasına, ihracata ve istihdama büyük katkı sağlayacak. Her iki program için son başvuru tarihi 7 Eylül 2012. Bu iki programın dışıda sanırım 3 ay içerisinde 10-15 milyon TL hibe destekli bir turizm destek programını hayata geçireceğiz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geka'dan En İyi Tarım ve Dericilik Projelerine 14,6 Milyon Tl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement