Geleceğin Tiyatrocuları Finalde Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Tiyatrocuları Finalde Yarıştı

Geleceğin Tiyatrocuları Finalde Yarıştı

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen Kısa Temsil Yarışması'nın finali DSİ Konferans Salonu'nda yapıldı.

06.05.2012 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen Kısa Temsil Yarışması'nın finali DSİ Konferans Salonu'nda yapıldı.

Kısa Temsil yarışması finaline Milli Eğitim müdürü Ahmet Pala, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürleri Nihat Yıldırım, Murat Süngü, Ar-Ge Birimi çalışanları, Okul Müdürleri, veliler ile öğrenciler katıldı. Toplam 76 okulun katıldığı yarışmalarda oyuncuların hünerleri izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Yarışma öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, "SODES kapsamında hazırlanan kısa temsil gösterilerine 76 okulumuzda çalışmalar yapıldı. Bu

76 okuldan 7 okulumuz bugün izleyeceğimiz finale kaldılar. Sosyal kültürel etkinlikleri biz çok önemsiyoruz. Zira sosyal kültürel etkinlikler gençlerimizin ve çocuklarımızın kendisini bulduğu, kendisini tanıdığı, kendisini fark ettiği etkinliklerdir. Biz Resim, Müzik ve Beden Eğitimi gibi dersleri en az bir Matematik en az bir Fizik,

Kimya ve Edebiyat kadar önemsiyoruz. Bu dersler uzun süre angarya olarak kabul edildi. Dersten sayılmadı ama biz bugün farkına vardık ve anladık ki çocuklarımız kendilerini bu

derslerde buluyorlar. İşte biz de bu anlamda sosyal kültürel etkinliklere bütün gücümüzle ağırlığımızı veriyoruz. Ben bu programı hazırlayan çalışma arkadaşlarımı, okul müdürlerimi, öğretmenlerimi ve öğrencilerimi yürekten kutluyorum" dedi.

Konuşmanın ardından final elemelerine geçildi.Kısa Temsil Yarışması'nın sonucunda: İlköğretimde; 1- Merkez Koç ilköğretim Okulu, 2-Osman Ertörer ilköğretim Okulu, 3- Mehmet Akif İnan ilköğretim Okulu, Liselerde; 1- Şanlıurfa Kız Lisesi, 2- Gazi Lisesi, 3- Siverek Telekom Lisesi derece aldı.

Yarışmalar sonucunda jüri tarafından belirlenen okullara Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürleri Nihat Yıldırım ve Murat Süngü tarafından ödülleri verildi.

Öte yandan, jüri tarafından verilen mansiyon ödülünü ise Suruç Atatürk İlköğretim Okulu aldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Tiyatrocuları Finalde Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement