"Gezi'den Önce, Gezi'den Sonra Türkiye-Kırklareli" Kitabı Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

"Gezi'den Önce, Gezi'den Sonra Türkiye-Kırklareli" Kitabı Tanıtıldı

Kırklarelili yazar Rafet Seçkin tarafından hazırlanan "Gezi'den önce, Gezi'den sonra Türkiye Kırklareli" kitabı tanıtıldı.

31.05.2014 14:45

Kırklarelili yazar Rafet Seçkin tarafından hazırlanan "Gezi'den önce, Gezi'den sonra Türkiye-Kırklareli" kitabı tanıtıldı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, bir düğün salonunda düzenlenen programda, Gezi Parkı sürecinin Türkiye'de yeni bir başlangıcında bir süreci olduğunu söyledi.

Gezi Parkı sürecinde gençler  Türkie'yi ne kadar düşündüklerini anladıklarını belirten Dibek, gençlerin Türkiye'nin kaderine ve geleceğine el koyduklarını ifade etti.

Kırklareli'nin Gezi Parkı sürecinde tarihe geçtiğini anlatan Dibek, şöyle devam etti:

"Kırklareli'de hep birlikte Gezi Parkı sürecine katıldık. Kırklareli Türkiye'de haziran sonrası yaşananlarla beraber tarihe geçti. Türkiy'nin 2 ili hariç gösteriler, insanların demokratik ve anayasal haklarını kullanmalarına yönelik eylemler her yerde yapıldı. Ama kitlesel olarak davalar bir tek Kırklarel'de açıldı. İlk kez Kırklareli'de böyle bir olay yaşadık. Gezi sürecinde hep birlikte dayanışma içerisinde olduk ve olmaya devam edeceğiz."

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Gezi Parkı'nda meselenin 3 yada 5 ağacın kesilmesi olmadığını kaydetti.

Gezi Parkı eylemlerinin çok çeşitli boyutları vardığına dikkati çeken Kesimoğlu, "İnsanların yaşam alanına ve özgürlüklerine müdahale söz konusuydu. Bugüne kadar savunduğu değerlere içselleştirdiği isimlere saldırı söz konusuydu. Orada organize olmadan spontane bir biçimde dini, dili fark etmeden herkes bir direniş sergilediler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kırklareli'de, Gezi Parkı odaklı eylemlere katıldığı gerekçesiyle annesi ile mahkemeye gelen 2 yaşındaki Emek Güneş Çinkılıç'a kitap hediye edildi.

Ardından Seçkin, 500 adet kitabını imzalayarak katılımcılara dağıttı. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Gezi'den Önce, Gezi'den Sonra Türkiye-Kırklareli' Kitabı Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement