Göcek Tüneli'ne Zam - Son Dakika
Yerel

Göcek Tüneli'ne Zam

Göcek Tüneli\'ne Zam

Muğla-Antalya karayolu üzerinden geçişi sağlayan Göcek Tüneli'nde araç geçiş ücretlerine 01 Nisan'dan geçerli olmak üzere zam yapıldı.

04.04.2012 10:34

Muğla- Antalya karayolu üzerinden geçişi sağlayan Göcek Tüneli'nde araç geçiş ücretlerine 01 Nisan'dan geçerli olmak üzere zam yapıldı.

Göcek Tüneli'nde 01 Nisan'dan itibaren geçerli olan yeni tarifeye göre daha önce 3 liraya geçiş yapan 1.sınıf araçlar bundan sonra 3,50 liraya geçecek. 2.sınıflar 4,5, 3.sınıflar 6 ve 4.sınıf araçlar da yeni tarifeye göre 10 liradan geçebilecek. Yeni tarifede Motosikletler ise 1,5 lira olarak belirlendi.

Göcek Tüneli A.Ş.'den yapılan açıklamaya göre fiyat tarifesinin sözleşmenin 16.maddesinde yer alan geçiş ücretine tüketici fiyatlarındaki artış oranında zam yapılabileceği maddesine dayandığı ve Ulaştırma Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğünden onay alındığı belirtiliyor.

2006 yılında tamamlanan Göcek tüneli, Fethiye ve Göcek ile Dalaman Havaalanı arasındaki mesafeyi yaklaşık 4 kilometre kısaltıyor. Ancak bu 4 kilometrelik mesafede bulunan 30'a yakın viraj ve kötü yol yüzünden yoldaki ulaşım süresi 20 dakika kadar kısalıyor. Toplam 960 metre uzunluğunda olan Tünel'de alınan geçiş ücretinin yüksekliği daha öncede pekçok kez eleştiri konusu olmuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Göcek Tüneli'ne Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement