Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek: Akıllı Kent Laboratuvarı Olmayı Başarmış Durumdayız - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek: Akıllı Kent Laboratuvarı Olmayı Başarmış Durumdayız

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Akıllı kent laboratuvarı olmayı başarmış durumdayız. Bu sıradan bir şey değil. Teknolojik bir ilçede yaşıyoruz aslında” dedi.

03.02.2023 15:16  Güncelleme: 15:24

Ankara Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, "Akıllı kent laboratuvarı olmayı başarmış durumdayız. Bu sıradan bir şey değil. Teknolojik bir ilçede yaşıyoruz aslında" dedi.

Gölbaşı Belediyesi bugün "dijital temel atma" töreni yaptı. Vilayet Evleri'nde yapılan törene Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemler Genel Müdürü İsmail Tüzgen, TÜRKSAT Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, AKP Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya katıldı.

Belediye Başkanı Ramazan Şimşek özetle şunları söyledi:

"Gölbaşı neden önemli? Gölbaşı, stratejik bir ilçe. Gölbaşı turizm kenti. İki tane gölü var. Bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış bir mağarası var. Onu da gün yüzüne çıkarttık. Turizm kenti aynı zamanda. Gölbaşı, metropol ilçeler içerisinde en büyük yüz ölçümüne sahip ülke. Tarım, hayvancılık kenti. 2019'da göreve geldiğimizde Gölbaşı taşra ve metropol arasında sıkışmış bir ilçe halindeydi. Ne taşra olduğumuzu anlıyorduk ne de metropol ilçe olduğumuzu biliyorduk. Altı tane üniversitenin, 30 bin öğrencinin olduğu bir yerde ama hak ettiği yere gelmeyen bir Gölbaşı vardı. Biz bunları seçim beyannamemize koymuştuk çünkü bölgenin eksiklerini biliyorduk. Vizyonumuzu ortaya koyduk ve eksikleri de gördük. Bunları birer birer hayata geçirmeye başladık. Öğrenci artık Gölbaşı'nda kalıyor. Daha önce öğrencilerin bir tanesini gölün kenarına indiremiyorduk. Otobüse binip Ankara'ya gidiyordu. Hiçbir turist Gölbaşı'na uğramıyordu; şimdi getirdik.

"TEKNOLOJİK BİR İLÇEDE YAŞIYORUZ ASLINDA"

Gölbaşı Belediyesi olarak biz, ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Bunlardan biri de dijital temel atma töreni. Bu 5G millete ne kazandıracak? 5G ile başta su tasarrufu elde edeceğiz. Akaryakıt tasarrufu yapacağız. En önemlisi zaman tasarrufu yapacağız. Gölbaşı'nda yaşayan 143 bin insanımızın rahat yaşamasını sağlayacağız. Bu başarının sırrını ortaya koyduğumuz slogan ise şöyle; 'Başkent'te başka kent' İlk gün arkadaşlarıma verdiğim talimat şöyleydi: 'Öyle bir kent tasarlayacağız ki her alanda gelişen, büyüyen, örnek alınan ve yaşanabilen bir ilçe olacak' İşte bu anlayışla yaptığımız her çalışma bize büyük bir data ve kurumsallık kazandırdı. Bu birikimi dijital dünyaya açmak için çalışıyoruz.  Akıllı kent laboratuvarı olmayı başarmış durumdayız. Bu sıradan bir şey değil. Teknolojik bir ilçede yaşıyoruz aslında.

"BU UYGULAMA İLE VATANDAŞLARIMIZ BİRÇOK İŞİ TELEFONLARI, TABLETLERİYLE YAPABİLECEK"

Büyükşehir belediyeleri dahil olmak üzere her belediyenin örnek alacağı bir temeli bugün atıyoruz. Bu temelde kazma yok, kürek yok, kalıp yok, demir yok, beton yok. Her şey dijital. Dijital bir temel atıyoruz. Bu uygulama ile vatandaşlarımız birçok işi telefonları, tabletleriyle yapabilecek. İlmek ilmek işlediğimiz bu süreç ve çalışmalar dört yılımızı aldı. Bununla da gururluyuz."

GÖLBAŞI'NI 24 YILDIR AKP VE MHP'Lİ BAŞKANLAR YÖNETİYOR

1999'dan bu yana AKP ve MHP'li başkanların yönettiği Gölbaşı'nda 2019'da MHP'li Ramazan Şimşek Belediye Başkanlığı seçimini kazandı. 2008-2012 arasında AKP İlçe Başkanlığını yürüten Şimşek, 2014'ten bu yana MHP'de siyaset yapıyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek: Akıllı Kent Laboratuvarı Olmayı Başarmış Durumdayız
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek: Akıllı Kent Laboratuvarı Olmayı Başarmış Durumdayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement