Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yarın açılışı yapılacak Ordu-Giresun Havalimanı'na ilişkin, "Zorluğu, projenin çok özel olması, dünyada sayılı projelerden olması, deniz ortasına dolgu suretiyle inşa edilen havalimanı yönü olması bir tarafa; istenildiği, azmedildiği, çabalandığı takdirde ulaşılamayacak hiçbir hedefin olmayacağını göstermesi açısından da son derece ilginç bir örnektir" dedi.

21.05.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yarın açılışı yapılacak Ordu-Giresun Havalimanı'na ilişkin, "Zorluğu, projenin çok özel olması, dünyada sayılı projelerden olması, deniz ortasına dolgu suretiyle inşa edilen havalimanı yönü olması bir tarafa; istenildiği, azmedildiği, çabalandığı takdirde ulaşılamayacak hiçbir hedefin olmayacağını göstermesi açısından da son derece ilginç bir örnektir" dedi.

Giresun Piraziz Anadolu Lisesinde toplu açılış törenine katılan Canikli, burada yaptığı konuşmada, söz konusu tesislerin Piraziz ilçesine hayırlı olmasını diledi.

Yapılan bütün yatırımların gençler için olduğuna vurgu  yapan Canikli, çok daha donanımlı birer birey olarak, toplum hayatına katılmalarını ve bu ülkeye katkı sunarak ülkeyi ileriye taşımalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Canikli, bu potansiyeli harekete geçirecek ne kadar altyapı sağlanırsa gençlerin ülkeye o kadar katkı sağlama imkanlarının olacağını dile getirerek, "Okulunuzu, dersliklerinizi yapıyoruz. Spor alanınıza ihtiyacınız varsa onları gerçekleştiriyoruz. Teknolojinin en son imkanlarını ayağınıza getiriyoruz. Akıllı tahtadan tabletine kadar. Bugün bu projeyi dünyada sayılı ülkeler hayata geçirebilmiş ama biz çok kısa süre içerisinde büyük oranda tamamlamış bulunuyoruz" diye konuştu.

Öğretmen sayısının inanılmaz bir şekilde arttığını belirten Canikli, "2002'de devraldığımızda, Türkiye'de ilkokul ve orta öğretimdeki öğretmen sayısı 475 bin civarındaydı, bugün 800 bini aşmış durumda. 800 binden fazla öğretmen, şu anda sizlere hizmet etmeye çalışıyor. Bu ne demek? 60, 70 yılda 475 bin öğretmen, 13 yılda ilave 350 bin öğretmen. Bu, gerçekten çok büyük bir sayı, çok büyük bir oran" ifadelerini kullandı.

Canikli, toplumun geleceği için bütçeden en büyük payı eğitim harcamalarında kullanıldığına işaret ederek, eğitim konusunda eksiklerin kendilerine iletilmesi durumunda gerekenin yapıldığını aktardı.

Bu toplumun geleceğinin gençlere emanet edileceğini vurgulayan Canikli, "Bizlerden ülkenin yönetimini, ülkenin ileriye götürülmesini sizler devralacaksınız. Ne kadar kendinizi iyi yetiştirebilirseniz, bu ülkenin o kadar ileriye adım atması, gelişmesini hızlandırması anlamına geliyor" dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi

Bakan Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışının yarın yapılacağını anımsatarak, gerçekleşmesi mümkün görülmeyen ve Giresun'un 50 yıllık hayal projelerinden bir tanesinin hizmete gireceğini söyledi.

Canikli, havalimanın "olmaz" denilen bir proje olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yarın inşallah o yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bu birçok açıdan önemli. Sadece zorluğu, projenin çok özel olması, dünyada sayılı projelerden olması, deniz ortasına dolgu suretiyle inşa edilen havalimanı yönü olması bir tarafa; istenildiği, azmedildiği, çabalandığı takdirde ulaşılamayacak hiçbir hedefin olmayacağını göstermesi açısından da son derece ilginç bir örnektir."

"Siz protesto etmeye devam edin biz hizmetlere devam edelim"

Bakan Canikli'nin konuşmasının ardından Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, kürsüye gelerek kendisine konuşmak için söz verilmediğini savundu. Piraziz halkını temsil ettiğini belirten Görgülüoğlu, bu durumu protesto ettiğini söyleyerek alanı terk etti.

Bunun üzerine,  "Siz protesto etmeye devam edin biz hizmetlere devam edelim" diyen Canikli, açılışı organize edenlerin, belediye yatırımı olmayan programlarda belediye başkanlarına söz verilmediğini ve her yerde aynı uygulamanın yapıldığını dile getirdiklerini kaydetti.

Canikli, özel olarak birilerinin konuşturulmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, "Mesela dün, Aksu şenlikleri vardı. Sayın Kılıçdaroğlu geldi, konuştu. Herkes konuştu, biz de konuştuk. Konuşmadan dolayı kimse kimseden rahatsızlık duyamaz. Burada Piraziz Belediye Başkanına konuşma verilmemesi kesinlikle özel bir uygulama değil. Bu, resmi protokolün bir gereğidir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement