Gümüşhane'de 23. Vergi Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de 23. Vergi Haftası Kutlamaları

Gümüşhane\'de 23. Vergi Haftası Kutlamaları

Gümüşhane'de 23.Vergi Haftası kutlamaları kapsamında, 30 yıl ve üzerindeki vergi mükelleflerine teşekkür belgesi verildi.

27.02.2012 16:32

Gümüşhane'de 23. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında, 30 yıl ve üzerindeki vergi mükelleflerine teşekkür belgesi verildi.

Bugün başlayan Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Törene Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Sebahattin Saraç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Defterdar Mehmet Adil Demirel, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, Maliye çalışanları ve vergi mükellefleri katıldı.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, genel manada kamu hizmetlerinin finansmanında kullanılan vergilerin son zamanlarda makro ekonomik hedefleri sağlamakta kullanılmaya başlandığını söyledi. Maliyenin, 'Kendi iradesi ile kendini vergilendiren halk millettir' ifadesini değerlendiren Vali Mayda, Gümüşhanelilerin de sağladığı katma değeri belgelendirip vergisini verdiklerini belirterek, "Vergiler genel de kamu hizmetlerinin finansmanında kullanılırdı. Ancak son zamanlarda makro ekonomik hedefleri sağlamakta kullanılmaktadır. Sosyal amaçlı projeleri finanse etmekte kullanılmaktadır. Hepsinden öncelikli olarak ta bölgeler arası farklılığın ve düzensizliğin giderilmesinde kullanılmaktadır. Vergi bilincinin ülke düzeyinde yaygınlaşması önemli. Bu anlamda Gümüşhanemiz ülke genelinde vergi tahsilatında Türkiye sekizincisi olması da çok önemlidir. Ben vergi vererek örnek olan hemşerilerimi kutluyorum" dedi.

İl Defterdarı Mehmet Adil Demirel ise konuşmasında devletin ve vatandaşların ortak paydası olan ve ihtiyaçlarının gereği olarak yararlanmak üzere vatandaşların hizmetine sunulan yolların, köprülerin, okulların, hastanelerin yapılmasında, huzur ve güvenin sağlanması gibi tüm ihtiyaçların karşılanmasında en önemli kaynağın vatandaşların ödeme gücü oranında alınan vergilerin oluşturduğunu söyledi. Demirel, vatandaşları da her alışveriş sonrası belgesine sahip çıkarak fişini yada faturalarını almalarını istedi.

Törende daha sonra Gümüşhane'de 30 yıl ve daha fazla süreden beri vergi mükellefiyetini devam ettiren merkez ilçeden Musa Bulgur, Veysel Şeker, Mustafa Ayaz, Turan Kartal, Kürtün ilçesinden Enver Şen, Mustafa Kızıroğlu, Kelkit ilçesinden Coşkun Güven, Tahir Nazif Karaman, Torul ilçesinden Enver Tonyalı, Nizamettin Yavuz, Köse ilçesinden İbrahim Şen, Mehmet Ali Doğan, Şiran ilçesinden Naim Cansız, Mustafa Şahin'e plaketleri verildi.

Törende ayrıca yıl içinde emekli olan Defterdarlık personeli Hamit Doğan ve İsmet Aydın ile kıdemli memurlar Eyüp Yalçın ile Hüseyin Yılmaz'a da teşekkür belgesi de verildi. 2010-2011 eğitim öğretim yılı SBS sınavında başarı gösteren Talha Kocagöz, Vildan Şişman, Nursefa Biler ve Ebrar Betül Demir'e ise hediyeleri takdim edildi.

Tören, kokteyl ile son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de 23. Vergi Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement