Gümüşhane'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'den Kısa Kısa

Kelkit'te, "Tarım ve Gıda Sanayine Dayalı Kümelenme ve Yenilik Çalıştayı" düzenlendi.

06.05.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kelkit'te, "Tarım ve Gıda Sanayine Dayalı Kümelenme ve Yenilik Çalıştayı" düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen çalıştaya, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri Muammer Duran ve diğer ilgililerin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, Birşen'in şu ifadeleri yer aldı:

"İlimiz, organik tarım yönünden önemli potansiyele sahiptir. 118 bin hektar tarımsal alan, 67 bin büyükbaş ve 33 bin küçükbaş hayvanla ilimizde et ve süt entegre tesisine hammadde oluşturacak potansiyel bulunmaktadır. İlimizin önemli tarımsal havzası olan Kelkit, Şiran ve Köse'de tarıma dayalı organik sanayide üretim, ürün işleme, pazarlama ve markalaşmanın oluşmasında ve gelişmesinde eğitimlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor."

- Torul Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Torul'da, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Torul Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, toplantının Kaymakam Recai Karal başkanlığında, 37 üye köy muhtarının katılımıyla İlçe Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, toplantıda 2015 yılı yatırım planının hazırlanması ve 2014 yılı gelir-gider kesin hesaplarının görüşülmesinin ardından, birliğe üye ve yedek üye seçimi yapıldığı vurgulandı.

Daha sonra üyelerle yemekte bir araya gelen Karal'ın, köy muhtarlarının birlik ve beraberlik içinde olmaları temennisinde bulunduğu kaydedildi.

"İlçem Servetim, Tertemiz Memleketim" yürüyüşü düzenlendi

Torul'da, "İlçem Servetim, Tertemiz Memleketim" temalı yürüyüş gerçekleştirildi.

Torul Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, Torul Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüşe, İlçe Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, belediye çalışanları, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı belirtildi.

Açıklamada, ilçe merkezinde kemençe eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş sırasında çevre temizliği de yapıldığı vurgulandı. Etkinliğin, yemek ikramı ve ardından horon oynanması ile son bulduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Başkan Köroğlu'nun, Torul Kalesi'ne yapılacak yol projesine ilişkin incelemelerde de bulunduğu belirtildi.

Orman İşletme Müdürü yetkilileriyle incelemelerde bulunan Köroğlu'nun, Torul Kalesi'ne tarihi dokusunu kazandırmak amacıyla çalışmaların yaz boyunca devam edeceğini bildirdiği ifade edildi.

Kelkit'te, "Çevre Yürüyüşü" gerçekleştirildi

Kelkit ilçesinde, çevre temizliğinin önemine dikkati çekmek amacıyla "Çevre Yürüyüşü" düzenlendi.

Kelkit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde ilçe merkezinde gerçekleştirilen yürüyüşe, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, öğrenciler ve diğer ilgililerin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, Başkan Yılmaz'ın şu ifadeleri yer aldı:

"Herkesin dengeli ve sağlıklı çevrede yaşama hakkı olduğu kanısındayız. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı çevrede yaşamalarını mümkün kılmak amacıyla çevreyi geliştirmek, korumak ve kirlenmesini önlemek herkesin görevidir. Belediyelerin de çevreyi korumak, çevre kirlenmesini önlemek için önemli görevleri bulunduğu kanısındayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement