Gümüşhane Doğa Turizmi Master Planı Üçüncü Kez Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Doğa Turizmi Master Planı Üçüncü Kez Masaya Yatırıldı

Gümüşhane Doğa Turizmi Master Planı Üçüncü Kez Masaya Yatırıldı

Gümüşhane'de Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Gümüşhane Doğa Turizmi Master Planı' ile ilgili üçüncü toplantı yapıldı.

29.05.2013 23:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Gümüşhane Doğa Turizmi Master Planı' ile ilgili üçüncü toplantı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Armağan Önal başkanlığında yapılan toplantıya Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kamu kurum müdürleri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Toplantının başlangıcında konuşan Vali Yardımcısı Önal, üçüncü toplantının nihai bir toplantı olacağını belirterek, "Toplantı sonucunda Gümüşhane'ye yararlı olacağını düşündüğümüz ve ilimiz turizmine katkı yapacağını düşündüğümüz planın ortaya çıkacağına inanıyorum. Toplantının ilimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu ise konuşmasında 2012 yılı Ağustos ayında Bakan Eroğlu'nun talimatları ile başlanan çalışmalar neticesinde Türkiye'nin tüm illerinde doğa turizmi master planı çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Her ilin mevcut turizm master planı doğrultusunda doğa turizmini gün yüzüne çıkararak, biraz daha dikkat çekecek boyuta taşıyıp, illerin tüm kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle daha fazla farkındalık oluşturarak, daha fazla dikkat çekmenin gayesi içerisinde olduklarını belirten Akıncıoğlu, "Biz Gümüşhane'de mevcut olan potansiyelleri turizm master planlarında yer aldığı şekliyle ortaya çıkararak Gümüşhane'ye gelen turistlerin mutlu bir şekilde geri dönmesini ve yöredeki vatandaşların da hizmetlerinin karşılığını almasını bekliyoruz." dedi.

Bu çalıştaylarla, doğal güzellikleri ortaya çıkarabilecek ne gibi potansiyellerin olduğunu, bu potansiyellerin gelen yerli ve yabancı turistlere ne kadar aktarabildiğini, yörede yaşayan insanların katma değer ve gelir düzeylerinin nasıl yükseltilebileceğinin tespit edilmesini amaçladığını ifade eden Akıncıoğlu, "Sizlerinde bu plana katkı sağlamanızla Gümüşhane'nin doğa turizmi açısından değerlendirilmesini ve gelişmesini hep birlikte omuz omuza vererek yükseltelim." diye konuştu.

Doğa Turizmi Master Planı ile ilgili hazırlanan taslak hakkında sunum yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ise Gümüşhane'de doğa turizminin geliştirilmesi için amaç, hedef ve stratejilerin belirlendiğini belirterek, "Daha önce yaptığımız toplantıların ardından bazı kurum ve sivil toplum örgütlerinden öneriler geldi. Doğal alanlar bir kez daha detaylı bir şekilde incelenecek. Son hususları da tamamladıktan sonra 10-15 gün içerisinde Sayın Valimizin onayı ile planı Bakanlığımıza sunacağız." dedi.

Toplantıda daha sonra katılımcıların talepleri dinlenerek, planla ilgili önerilerin resmi yazı ile kendilerine iletilmesi istendi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Doğa Turizmi Master Planı Üçüncü Kez Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement