Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane'deki kanser vakalarının yüksekliğinin araştırılmasını ve açıklanması gerektiğini bildirdi.
Hasan Pir, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından yaptığı toplantıda, Gümüşhane'deki kanser vakalarının yüksekliğinin görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:
"Türkiye genel medyası ile Gümüşhane yerel medyasında geniş olarak yer alan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü'nün TÜBİTAK desteği ile 2000 yılında başlattığı 'Türkiye Gerontoloji Atlası Araştırması'nın yayınlanan verilerine göre, Türkiye'de kansere bağlı ölümlerin en yüksek olduğu 5 ilden birinin Gümüşhane olduğu belirtilmiştir. Gümüşhane ilindeki bu kanser yüksekliğinin sebebi açıklanmamıştır. Bu konunun ilgili kurum ve akademik çevrelerce araştırılarak kanser nedenlerinin tespitini yapılması ve kamu oyununun bilgilendirilmesi gerekmektedir."
- GÜMÜŞHANE
Son Dakika › Yerel › Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Pir.'Gümüşhane'deki Kanser Vakalarının Yüksekliğinin Nedeni... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.