Gürsu Belediyesi İlkyardım Eğitimi Verdi - Son Dakika
Yerel

Gürsu Belediyesi İlkyardım Eğitimi Verdi

Gürsu Belediyesi İlkyardım Eğitimi Verdi

Gürsu Belediyesi düzenlediği ilkyardım eğitiminde, belediye personeli ve vatandaşlara kaza anında yapılması gerekenleri anlattı.

19.04.2013 09:46  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürsu Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen ilkyardım eğitiminde, belediye personeli ve vatandaşlara kaza anında yapılması gereken hayati yardımlar anlatıldı.

Gürsu Belediyesi toplantı salonunda, Kızılay Uludağ Üniversitesi Şubesi İlkyardım Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Egemen Dere tarafından verilen eğitimde,

ilkyardım sırasında yapılan hatalar ve yapılması gereken doğru müdahaleler hakkında bilgiler verildi.

Kazalarda yanlış ilkyardım yapıldığı için can kayıpları olduğunun altını çizen Dere, ilkyardım sırasında önce kaza alanında koruma tedbirlerinin alınması, ardından bilgilendirme ve kurtarma yönünde müdahalede bulunulması gerektiğini belirtti. Dere, kazazedenin önce şuurunun açık olup olmadığının kontrol edilmesi ve hayati fonksiyonlarının sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Dere, boğulmalara karşı yapılması gereken ilkyardım müdahalesini ise bir dinleyici üzerinde tatbiki olarak gösterdi.

İnsan sağlığının korunması hususunda ilçe halkının ve belediye personelinin bilinçlenmesi için bu eğitimi gerçekleştirdiklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Yaşanabilecek kazaların en hafif şekilde atlatılabilmesi için hayati önem taşıyan ilkyardımı hepimizin çok iyi bilmesi lazım" dedi.

(MŞ)

19.04.2013 09: 35: 25

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürsu Belediyesi İlkyardım Eğitimi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement