Gzo Tarafından Üreticilere "Fındık Yetiştiriciliği" Kitabı Dağıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Gzo Tarafından Üreticilere "Fındık Yetiştiriciliği" Kitabı Dağıtılıyor

Giresun Ziraat Odası (GZO) tarafından fındık üreticilerine yönelik "Fındık Yetiştiriciliği" kitabı bastırılarak dağıtıma başlandı.

06.02.2014 13:10

Giresun Ziraat Odası (GZO) tarafından fındık üreticilerine yönelik "Fındık Yetiştiriciliği" kitabı bastırılarak dağıtıma başlandı.

GZO Başkanı Musa Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık üretim ve ihracatının büyük kısmını elinde bulunduran Türkiye'de halen fındık tarımının babadan kalma usullerle yapıldığını söyledi.

Keskin, dünyada artık tarımın önemli bir sektör haline geldiğine işaret ederek, "Maalesef bizde bu durum tam tersi. Çiftçimiz halen babadan kalma yöntemlerle, tam anlamıyla bilmeden fındık üretimi yapıyor. Bu da hem kendilerinin hem de milli ekonominin ciddi kayıplara uğramasına yol açıyor" dedi.

Fındık üreticisinin bilinçli tarım yapması için seferberlik başlattıklarını vurgulayan Keskin, şunları kaydetti:

"Alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir ekip tarafından fındık yetiştiriciliğine yönelik bir kitap hazırlattık. Bu kitaptan 10 bin adet bastırarak Giresun merkezde bulunan fındık üreticilerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Kitap içerisinde fındık tarımıyla ilgili A'dan Z'ye ne gerekiyorsa yer almakta. Çiftçimiz için çok faydalı olacağına inanıyoruz. Üreticimizin modern ve bilinçli fındık üretimini yapmasını istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gzo Tarafından Üreticilere 'Fındık Yetiştiriciliği' Kitabı Dağıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement