Hâfıza ile Tarih: "Geçmişten Nasıl İbret Alınır" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Hâfıza ile Tarih: "Geçmişten Nasıl İbret Alınır" Konferansı

Hâfıza ile Tarih: "Geçmişten Nasıl İbret Alınır" Konferansı

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü; “Hâfıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?” temalı konferansı B2 amfisinde gerçekleştirdi.

14.04.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü; "Hafıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?" temalı konferansı B2 amfisinde gerçekleştirdi.

"Diplomasi Söyleşileri Konferans Dizisi" kapsamında bugüne kadar Türkiye'den ve yurtdışından birçok diplomatik misyon temsilcisini ve akademisyeni üniversite öğrencileri ile buluşturan Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu'nu ağırladı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri ile Fakülte öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, Fazlıoğlu hafıza ile tarih arasındaki ilişkiyi teorik ve güncel örneklerle harmanlayarak dinleyenlerle paylaştı.

İbret kelimesinin, tabir etmek anlamına geldiğini vurgulayan İhsan Fazlıoğlu tarihten ibret almanın, aslında tarihi tabir etme faaliyeti olduğunun altını çizdi. Toplumumuzda tarihin hep geçmiş olarak algılandığını hatırlatan Fazlıoğlu, tarihin bir yönüyle gelecek olduğunu ve geleceğe yönelik hedefi olan milletler için tarihin önemli olduğunu vurguladı.

Konferans sonrasında, öğrencilerinden gelen sorulara da yanıt veren Fazlıoğlu'na etkinliğin bir hatırası olarak İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fehim Bakırcı tarafından, bir plaket de takdim edildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hâfıza ile Tarih: 'Geçmişten Nasıl İbret Alınır' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement