Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce kentte ilk defa paten yarışması düzenlendi.
Karayolları 114. Şube Şefliği bahçesinde düzenlenen paten yarışması büyük ilgi gördü.
Genç erkekler, genç kızlar, yıldız kızlar, yıldız erkekler ve minik kızlar kategorilerinde yapılan yarışa, 40 öğrenci katıldı. İlk defa paten yarışına katılan öğrenciler oldukça heyecanlandı.
Çekişmeli geçen yarışlarda bitiş çizgisine yaklaşan çoğu yarışmacı, küçük kazalar da yaşadı.
Yarışma hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, 30 Eylül- 6 Ekim tarihlerinde Türkiye'nin 81 ilinde amatör spor etkinliklerinin başladığını belirtti.
Türkiye'de ilk defa başlatılan etkinliklerin Hakkari'de büyük ilgiyle kutlandığını ifade eden Güldal, "İlimizde farklılık yapmak istedik. Daha önce Yüksekova ilçemizde paten yarışmaları yapılmıştı. İlimizde ilk defa yapıldı ve sporcular büyük ilgi gösterdi" dedi.
Paten yarışmasına katılan sporculardan Avzenur Ümit ise Hakkari'de ilk defa düzenlenen paten yarışmasında ikinci olduğunu söyledi.
Ümit, "Pateni hep televizyonlardan izliyorduk. Hakkari'de bu yarışa katıldım ve ikinci oldum" dedi.
Yarışma sonunda sporculara Kayak İl Temsilcisi Halil Kurşun tarafından meyve suyu ve kek ikram edildi.
Dereceye giren sporculara, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle, ödül verilecek. - Hakkari
Son Dakika › Yerel › Hakkari'de İlk Defa Paten Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.