Halk Eğitim Merkezi'nden 33 Ünite Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Halk Eğitim Merkezi'nden 33 Ünite Kan Bağışı

Halk Eğitim Merkezi\'nden 33 Ünite Kan Bağışı

Kan bağışı kampanyası çerçevesinde Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde kan bağışı standı açtı.

22.03.2013 10:29  Güncelleme: 10:33

Türk Kızılay'ı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi, kan bağışı kampanyası çerçevesinde Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde kan bağışı standı açtı. Kan bağışı kampanyasında 33 ünite kan toplandı.

Korkuteli halkının kan bağışında son derece duyarlı olduğunu belirten Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Doktoru Dr. Adem Sönmez, "Kan bağış kampanyasına katılım bu gelişimizde de yüzümüzü güldü. Gayet memnun olarak dönüyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlık problemi bulunmayan tüm vatandaşları kan vermeye davet eden Dr. Sönmez, "Kan grubu zor bulunan vatandaşların aynın kan grubunu taşıyan ve acil kan ihtiyacı olanlara hemen yardımcı olabilmek için kan bağışına önem verilmesini istiyoruz. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkesi gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılay'ına kan

vermeye çağırıyoruz" dedi.

Kan vermenin faydalarından da bahseden Dr. Adem Sönmez, "Kan vermek kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımını canlı tutmakta, verilen kanın yerine yeni kan hücreleri geldiği için insan kendini dinç ve canlı hissetmektedir. Bunun yanında kandaki yağ oranının düşürülmesi, kalp krizi ihtimalinin azaltılması, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkı sağlamaktadır. En önemlisi de trafik kazasında yaralanan kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kana ihtiyacı olan bir kişinin sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının size verdiği manevi duygu çok farklıdır" diye konuştu.

Kan bağışına katılan Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay ise, "Sağlığı yerinde olan herkesin kan vermesi gerektiğine inanıyorum. Hem var olan sağlığı korumak hem de ihtiyaç sahibi birisine yardımcı olmak için kan bağış kampanyalarına mutlaka katılmak gerekir.Ben düzenli olarak kan veriyorum" dedi.

Yılda dört defa kan verdiğini ifade eden Orman İşletme Müdürü Sezai Akbulut da, "İnşallah verdiğimiz kanlar ihtiyaç sahibi insanlara ulaşır. Bizim vereceğimiz kan ile bir kişinin sağlığına kavuşacağını düşünmek bile insana manevi huzur veriyor" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Eğitim Merkezi'nden 33 Ünite Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement