Halk, Ölüm Yoluna İsyan Etti. - Son Dakika
Yerel

Halk, Ölüm Yoluna İsyan Etti.

Halk, Ölüm Yoluna İsyan Etti.

Batman'ın Beşiri İlçesinde kazaların sık yaşandığı kavşakta eylem yapan vatandaşlar, ölüm yoluna isyan ettiler.

29.10.2014 14:56

Yıllardır trafik kazalarına neden olan ilçe girişindeki kavşakta geçtiğimiz gün yaşanan bir kazada 14 yaşındaki Muhammet Batar adlı öğrenci yaşamını yitirmişti.

Yaşanan ölümlü kazanın ardından kavşakta düzenleme yapılmadığını belirten Beşirili yurttaşlar, dün eylem gerçekleştirdi.

Yolu trafiğe kapatan ve yön levhalarını yerinden söken yüzlerce kişi, Karayollarına tepki gösterdi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanının olay yerine gelip kendilerine bir açıklama yapmasını isteyen Beşirililer, "Eğer kimse gelmezse her gün bu eylem devam edecek" dediler.

"HER GÜN AYNI YERDE KAZA"

Adını ölüm yolu dedikleri ilçe girişindeki kavşakta her gün kaza yaşandığını söyleyen vatandaşlar, "Burada her gün kaza yaşanmakta ama maalesef bir üst geçit talebi bile yerine getirilmemiştir. Bir kavşağa çeki-düzen verilmesi çok mu zor?" diye sitemlerini dile getirdiler.

"MUHAMMED'İN KATİLİ YETKİLİLERDİR"

Karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması neticesinde hayatını kaybeden Muhammet Batar (14)'ın dayısı Mehmet Direkçi "Yeğenimin katili araç sürücüsü değil, Karayolları yetkilileri, Kaymakam, Belediye Başkanı ve tüm yöneticilerdir. Defalarca burada kazalar yaşanmakta ancak hiçbir yetkili bu soruna çözüm bulmadı" dedi.

ÖĞRENCİLER İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Yıllardır Beşiri İlçe girişindeki kavşakta kazaların yaşandığını ve şu ana kadar hiçbir önlemin alınmadığını belirten öğrenciler, imza kampanyası başlattı.

Adını ölüm yolu koydukları kavşakta neredeyse her gün trafik kazasının yaşandığını ifade eden öğrenciler, üst geçit için imza kampanyası başlattıklarını ifade ettiler.

ÖZTÜRK "YOLA SET KOYARIZ"

Kavşakta yolu kapatan vatandaşlarla görüşen Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, konuyu yetkililerle görüşeceğini ve herhangi bir netice alamadıkları durumunda, belediye imkanını zorlayarak gerektiğinde yola setler yaparak çözüm bulmaya çalışacaklarını belirtti. Eylemde pankart taşıyan Beşirililer, başka ölümlerin yaşanmaması sürekli slogan attıkları görüldü.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Halk, Ölüm Yoluna İsyan Etti. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement