Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi içerisinde yapılan Araştırma ve Uygulama Hastanesi 15 Şubatta açılıyor.
Açılışı gerçekleştirilecek olan hastanenin son derece modern cihazlarla donatıldığını söyleyen Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Yeni, hastanenin 120 yoğun bakım ünitesi olan nitelikli bir hastane olduğunu söyledi. Şanlıurfa'ya modern bir hastane kazandıracaklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Yeni, "Yirmi bir yıldır Şanlıurfa'dayım. Hastanemiz benim olduğum süre boyunca hep sorun oldu. Özellikle 3. basamak bir hizmet üreten nitelikli, gerek yatak gerekse malzemesi açısından modern görünümden uzak bir şekilde görünüyor. Üniversite hastanesinin kampüsteki inşaatı uzun yıllardır kamuoyunun gözleri önünde uzayarak devam etti fakat sonuçta bitirme aşamasına geldik. Burada gerek hükümetin gerekse rektörlüğümüzün özel gayretiyle oldukça hızlandı ve birkaç gün içerisinde inşallah taşınma süreci olacaktır. Şanlıurfamız nitelikli bir hastaneye kavuşacak. 120 yoğun bakım ünitesi olan nitelikli bir alan olacak ve Şanlıurfa'ya modern ve tam kapasiteli bir hastane kazandıracağız" dedi. Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi İbrahim Can Kürkçüoğlu, "Şanlıurfa halkının da çok yakında takip ettiği gibi hastanemiz uzun yıllardan sonra faaliyete geçme aşamasına geldi. Şuan bina içerisinde son rötuşlar yapılıyor. Yeni alınan malzemelerin montajı yapılıyor. Hastanemiz son derece modern, en son teknolojik cihazlarla donatıldı. Yeni alınan MR cihazımız ve tomografi cihazımız başta olmak üzere tüm cihazlarımız şuan teknolojinin ulaştığı en üst seviyede olan cihazlardır. Bu cihazlarımızla çok daha hızlı ve hastalarımızı bekletmeden hizmet sunabileceğimiz bir teknolojik kapasiteye ulaşıyoruz. Bina olarak da akıllı bir bina, en son mevzuata uygun, bütün teknolojik donanıma sahip, yangın, deprem, inşaat teknikleri açısından, izolasyonu açısından kullanabileceğimiz akıllı bir binadır" şeklinde konuştu.
KONFOR FARKINI GÖRECEK
Başhekim Kürkçüoğlu, yeni binanın açılması ile bölge insanının konfor farkını görebileceklerini kaydetti. Kürkçüoğlu, "Mevcut bina daha önceki devlet hastanesinin bahçesinde yapılıp üniversitemize tahsis edilen bir binaydı. Yaklaşık 4 tane iç içe geçmiş binadan oluşuyor. Fiziki kapasite olarak yetersiz. Bir takım teknik eksiklerden dolayı istediğimiz hizmeti sunamadığımız, halkımızın da çok memnun kalmadığı bir binaydı. Aslında içerde kullanılan cihazlarımızın bir kısmı son derece yeni ve kullanılabilir cihazlar fakat binanın kötü durumda olması çalışma alanımızı son derece kısıtlıyordu. Buradaki en önemli fark gelen hastanın konforu, yattığı yerin rahatlığı, şu anki mevcut çağdaş koşullara uygun bir şekilde hastanenin içerisinde ağırlanması, bunların hepsi yeni hastanemizde söz konusu olacak" diye konuştu.
TÜP BEBEK MERKEZİ AÇILIYOR
Hastanenin fiziki yapısı hakkında açıklamalarda bulunan Hastanenin Başmüdürü Abdullah Göçmez ise, tüp bebek merkezi açılacağını ifade etti. Göçmez, "Hastanemiz 117 bin 900 metrekare kapalı alana, 114 bin metrekare açık alanı sahiptir. 53 bin metrekare yeşil alan ve 38 bin metrekare asfalt alanına sahiptir. Mevcut hastanemizdeki en büyük sorunlardan biri olan otopark sorununu yeni hastanemizde yaklaşık 650 araçlık otopark alanıyla çözdük. 24 ameliyathane, 2 doğum odası, yanık ünitesi, 300 poliklinik odası, 284 hasta yatak odası, 120 yoğun bakım yatağıyla bölgenin sağlık üssü olmaya adayız. Yine hastanemiz 32 asansör, 7 adet jeneratör, 5 adet doğal gazlı ısıtma kazanı ve 6 Adet 462 kişilik eğitim ve seminer salonuyla hasta ve çalışanlarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitededir. İnşallah bu yıl içerisinde Tüp Bebek Merkezini, Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Servisi ile Genetik laboratuvarını da açacağız" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA
Son Dakika › Yerel › Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Şubat Ayında Açılıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?