Güzelburç taziye ve adakevinde sona yaklaşıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Güzelburç taziye ve adakevinde sona yaklaşıldı

Güzelburç taziye ve adakevinde sona yaklaşıldı
05.12.2025 11:49  Güncelleme: 11:52

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Antakya'nın Güzelburç Mahallesi'ne inşa edilen taziye ve adakevinin yapımında sona gelindi. %90'ı tamamlanan inşaatın en kısa sürede kullanıma açılması bekleniyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), tarafından Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesine inşa edilen "taziye ve adakevi" yapımında sona gelindi.

Hatay İmar Sanayi Anonim Şirketi (HİSAŞ), taziye ve adakevi inşaat çalışmalarında %90'ı tamamlanan yapımının en kısa sürede kullanıma açılacak.

Güzelburç Mahalle Muhtarı Hasan Ateş, "Bu tesisin Güzelburç Mahallesi'ne yapılmasının en büyük özelliği Hz. Hızır makamının burada olması. Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden buraya ziyarete geliyor. Bizler sabırsızlıkla tesisin açılmasını bekliyoruz. İnşallah, Başkan Öntürk ile büyük bir coşkuyla bu tesisin açılışını hep beraber yapacağız." diyerek Başkan Öntürk'e teşekkür etti.

Taziye ve adakevi içerisinde mutfaklar, depolar, bulaşıkhane, adak/kurbanlık kesimhanesi, pişirim alanları, erkek taziye salonu, taziye platformu, kadın taziye bölümü, ikram terası gibi alanların yanı sıra vatandaşların ibadetlerini gerçekleştirebilecekleri namazgah salonu da bulunuyor. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzelburç taziye ve adakevinde sona yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement