Havaların Soğumasıyla Kestane Satışları Arttı - Son Dakika
Yerel

Havaların Soğumasıyla Kestane Satışları Arttı

Havaların Soğumasıyla Kestane Satışları Arttı

Van’da etkili olan soğuk hava, en çok kestane satıcılarının yüzünü güldürdü.

17.11.2015 09:28

Van'da etkili olan soğuk hava, en çok kestane satıcılarının yüzünü güldürdü.

Bu yıl soğuk havanın erken gelmesiyle Van'da kestane satıcıları da kaldırımlardaki yerlerini almaya başladı. Kazım Karabekir Caddesi'nin kaldırımda kestane satan Halil Demirel, geçimini sağlamak için yazın inşaatlarda çalıştığını, kış mevsimiyle birlikte kestane satışı yaptığını ifade etti. Evli ve üç çocuk babası olan Halil Demirel, Türkiye'de en iyi kestanenin Aydın'dan olduğunu ve kestaneleri toptan fiyatına sebze hali ve kuru yemişçilerden temin ettiklerini söyledi. Halil Demirel, "Bahçıvan Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Çocuklarımın geçimini sağlamak için yazın inşaatlarda boyacılık yapıyorum. Kış mevsiminin gelmesiyle toptancılardan kilosunu 10-12 TL'den aldığım kestanenin satışını yapıyorum. Piyasada şeker kestane ve tahta kestane olmak üzere iki çeşit kestane bulunmaktadır. Şeker kestaneyi özellikle pişirmek için tüketiyoruz. Tahta kestaneyi ise kestane şekeri yapımında kullanıyoruz" dedi.

Demirel, alıcıların en çok şeker kestanelerini tercih ettiklerini, bunun nedeni ise şeker kestanelerinin kabuklarının ince olduğunu vurguladı.

"GEÇİMİMİ SAĞLAMAK İÇİN KIŞIN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM"

Demirel, bu mesleğin kış mevsiminde rağbet gördüğünü ve ortalama 4 ay boyunca bu işle geçimini sağladığını ifade etti. Demirel, "Üç çocuğa bakıyorum. Çocuklarım okula gidiyor. Mecburen geçimimi sağlamak için kış ayında çalışmak zorundayım. Asgari ücretin yarısı kadar da olsa kazancım oluyor ve boş durmaktan iyidir. Görüyorsunuz bu soğuk havada ne zahmetle çalışıyorum. Özellikle kaldırımlarda satmak zorundayım. Ama zabıtalar kaldırımda kestane satmamıza izin vermiyorlar. Yetkililerden bu konuya bir çözüm bulmalarını istiyorum. Aynı zamanda kestane satabileceğimiz mekanları da temin edebilirler" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havaların Soğumasıyla Kestane Satışları Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement