Mevlana Şalıurfa'da Anıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mevlana Şalıurfa'da Anıldı

Mevlana Şalıurfa\'da Anıldı
16.12.2013 11:29  Güncelleme: 11:28

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin 740. Vuslat Yıldönümü kapsamında, Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde sema töreni düzenlendi.

Yaşamını "Hamdım, piştim, yandım" sözleriyle özetleyen Mevlana'nın her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında anma ve vuslat yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen semazen gösterimi, Şanlıurfa Piazza ziyaretçilerini adeta zaman tünelinde yolculuğa çıkardı. İnanışa göre; Ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak kabul eden Mevlâna, öldüğü zaman sevdiğine, yani Allah'a kavuşacaktı. Onun için Mevlâna, ölüm gününe düğün günü veya gelin gecesi manasına gelen "Şeb-i Arûs" denilmesini istiyor ve dostlarına ölümünün ardından ah-vah edip ağlamayın diyerek vasiyet ediyordu.

Manevi yönden insanı zenginleştiren değerleri yeniden hatırlatan semazenlerin, ''Tennure'' adı verilen kıyafetleri ve 'sikke' diye tabir edilen sarıklarıyla bir elleri aşağıda diğer elleri yukarıda, parmak uçlarında dengelerini hiç bozmadan dönerek, canlı müzik eşliğinde yaptıkları gösteri izleyenlerden bol alkış aldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Mevlana Şalıurfa'da Anıldı - Son Dakika


Advertisement