Her İşsizin ve İşverenin Bir Danışmanı Var" - Son Dakika
Yerel

Her İşsizin ve İşverenin Bir Danışmanı Var"

Her İşsizin ve İşverenin Bir Danışmanı Var"

İşsizliğe çözüm bulmak için mesleki kurslar, cv hazırlama ve mülakat eğitimleri veren İŞKUR, işsiz ve işverenlere verdiği danışmanlar sayesinde işsizlerin doğru yerlerde istihdam olmalarına öncülük ediyor İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Özkan: "İş ve meslek danışmanının alınmasıyla birlikte artık her işsizimizin.

13.09.2014 11:18

MUSTAFA GÜNGÖR - İşsizliğe çözüm bulmak için mesleki kurslar, cv hazırlama ve mülakat eğitimleri veren İŞKUR, işsiz ve işverenlere verdiği danışmanlar sayesinde işsizlerin doğru yerlerde istihdam edilmelerini sağlıyor.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumlarına 4 bin iş ve meslek danışmanı aldıklarını anımsattı.

Bu danışmanlarla iş gücü piyasasında ulaşamadıkları her noktaya ulaşmak istediklerini belirten Özkan, "Danışmanların alınmasıyla artık her işsizimizin ve işverenimizin bir danışmanı var. Dolayısıyla işveren ve iş arayanı iyi bilen danışmanlarla doğru işe doğru insanı yerleştirmeye başladığımızı düşünüyoruz" dedi.

İşsizlerin kuruma geldiklerinde bir mesleğe sahip olup olmadığını sorduklarını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Daha önce iş gücü piyasasına ilişkin bilgisi var mı bunları araştırıyoruz. İş gücü piyasasına girmişse bir an önce yeni işe girmelerine destek vermeye çalışıyoruz. İş gücü piyasasına hiç girmeyenlere de cv yazma, kendilerini iş verenlere daha iyi anlatma, mülakat teknikleri gibi eğitimler vererek bilinçlendirme yapıyoruz. Hiçbir şekilde mesleğe sahip değilse meslek edindirme kurslarından yararlandırıyoruz. Diğer tarafta da yeni uygulamaya başladığımız daha önce staj adını verdiğimiz İş Başı Eğitim programlarımız var. Programlarla kişiler okuldan mezun olduktan sonra bir mesleği var ama bu mesleğine ilişkin kendisini geliştirememiş, imkan bulamamış. Bunu işverenlerimizle birlikte çözmek istiyoruz. İşverenlerimizin yanına göndererek 6 ay kadar mesleğini öğrenmesini sağlıyoruz. Bu programdan yararlanan kişi işle ilgili, ciddi fikirler ediniyor. İşverenimiz de bu kişileri daha yakından tanıma imkanı buluyor. 2 tarafta kazançlı çıkıyor."

Tam istihdama ulaşmanın hiçbir yerde mümkün olmadığını belirten Özkan, istihdamı yükselterek işsizliği azaltmak için çalıştıklarını vurgulayarak, "Başlangıca bakıldığı zaman 2 haneli rakamlardan tek haneli rakamlara düşüldü. Her yıl iş gücü piyasasına yaklaşık 800 bin kişi giriyor. Biz bu 800 bin kişiyi bir şekilde istihdama katıyoruz ki işsizlik git gide azalıyor. Arzu ettiğimiz işsizliği en düşük noktalara çekebilmek. Bu sadece Türkiye'nin değil dünyanın en büyük sıkıntısı" diye konuştu.

2 yıl önce İŞKUR otobüsüyle 43 ili gezdiklerini de anımsatan Özkan, iş meslek danışmanlarıyla vatandaşlarda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ve olumlu dönüşler aldıklarını sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Her İşsizin ve İşverenin Bir Danışmanı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement