Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Thomas, Gaziantep'te - Son Dakika
Yerel

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Thomas, Gaziantep'te

Hindistan\'ın Ankara Büyükelçisi Thomas, Gaziantep\'te

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, "İki ülke arasında enerji, altyapı, hizmet, bilim ve teknoloji alanlarında birçok fırsat söz konusu" dedi.

17.05.2013 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, "İki ülke arasında enerji, altyapı, hizmet, bilim ve teknoloji alanlarında birçok fırsat söz konusu" dedi.

Thomas, bir otelde düzenlenen Hindistan'ın Gaziantep fahri başkonsolosluğu açılışında yaptığı konuşmada, Hindistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin olumlu yönde artacağına inandığını belirtti.

Hindistan'ın Balkan ve Kurtuluş savaşlarında Türkiye'ye yardımda bulunduğunu anımsatan Thomas, iki ülke arasındaki ilişkilerin uzun yıllara dayandığını ve bir birine yakın seyrettiğini söyledi.

Hindistan ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari potansiyel bulunduğunu dile getiren Thomas, şunları kaydetti:

"İki ülke arasında enerji, altyapı, hizmet, bilim ve teknoloji alanlarında birçok fırsat söz konusu. 2010 sonu itibarıyla Türkiye ile Hindistan arasındaki ticaret 4 milyar dolar gerçekleşti. 2011'de 7,25 milyar dolara ulaştı. Küresel krize rağmen 2012'de 6,64 milyar dolar seviyesinde tutundu."

Thomas, G-20 üyesi iki ülkenin uluslararası ekonomik ve finansal süreçlerde etkin role sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Vekili Mevlüt Kurban ise Hindistan ile Türkiye'nin birçok ortak yönü ve değerleri olduğunu söyledi. Kurban, Hindistan'ın Kurtuluş Savaşı dönemindeki Türkiye'ye yaptığı yardımların unutulamayacağını dile getirerek, "Bu ülke ile felsefi bağılarımız hep olmuştur, olmaya da devam edecektir" şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da uluslararası kredi kuruluşlarının Türkiye'nin notunu artırdığına dikkati çekerek, "Son artırımla beraber uluslararası yatırımcılar açısından Hindistan ile aynı seviyeye geldik" dedi.

Konuşmaların ardından Thomas, iş adamı Murat Eruslu'ya fahri başkonsolosluk belgesini verdi.

Törene, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Derya Bakbak, Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah S. Debbağh, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı Kasım Fincan ve diğer ilgililer katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Thomas, Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement