Hisarcık'ta 23 Nisan Çocuk Bayramı Törenleri - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta 23 Nisan Çocuk Bayramı Törenleri

Hisarcık\'ta 23 Nisan Çocuk Bayramı Törenleri

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

23.04.2013 13:06  Güncelleme: 13:13

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Bayram, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına saat 09.30'da çelenk koyulma töreni ile başladı. Bayram programı saat 10.00'da Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde okulların ve halkın büyük bir katılımı ile devam etti.

Cumhuriyet Ortaokulu bahçesindeki törenlerde Hisarcık Kaymakam Vekili Cengiz Horozoğlu, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç ve Belediye Başkanı Mehmet Akbaş öğrenciler ile halkın bayramını kutladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhuriyet Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Şevket Şen, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti'nin, geleceği en güzel şekilde görebilmesi için yarınların teminatı çocuklarımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak hediye etmiştir.Türk çocukları da her yıl bu mutlu günlerini tüm dünya çocuklarıyla paylaşmaktadır.Tüm dünyaya sevgi, barış, iyilik mesajı vermektedirler. Çocuklar, gün sizin gününüz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bizlerin sizlerden beklentisi, Ülkemizi Dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanız, çalışmanız, çalışmanız. Hızla değişen bu dünyada ülkemizin adını, Bilimde, Fende, Teknolojide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmanız, yüceltmenizdir. Türk milleti, dün olduğu gibi, bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olacaktır. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur. Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle, bu günleri bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Atatürk'ün aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyorum" dedi.

Cumhuriyet Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Atatürk İlkokulundan öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra Merkez Anaokulu ve Atatürk İlkokulu Ana Sınıfı öğrencilerinin gösterilerinden

sonra Cumhuriyet Ortaokulu korosunun seslendirdiği türküler büyük beğeni ile izlendi.

Tören sonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen satranç ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ömer Atlaş, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç ve Belediye Başkanı Mehmet Akbaş tarafından verildi.

Tören Bando eşliğinde öğrencilerin resmigeçidi ile son buldu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta 23 Nisan Çocuk Bayramı Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement