Hollanda'dan Bursa'ya İş Birliği Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Hollanda'dan Bursa'ya İş Birliği Çağrısı

Hollanda\'dan Bursa\'ya İş Birliği Çağrısı

Hollanda'dan gelen Roc Van Twente Okulu temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

22.04.2013 17:55  Güncelleme: 11:37

Bursa ile Hollanda arasında turizm, lojistik, ulaştırma ve motorlu taşıtlar gibi konularda iş birliği yapmak üzere Hollanda'dan gelen Roc Van Twente Okulu temsilcileri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Hollanda'nın Almelo şehrinde motorlu taşıtlar üzerine çalışmalar yapan ve sektöre gençleri yetiştiren Roc Van Twente Bölgesel Eğitim Merkezi Müdürü Gerard Woesthuis, Finans Sorumlusu Rudie Peterman, Motor Tekniği Müdür Yardımcısı Michel Greven ile öğretmenler Martin de Munnik ve Richard Blokzjl, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile tarihi belediye binasında görüştü. Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) adına Ersan Bilbey'in eşlik ettiği Hollandalı yetkililer, Bursa ile Hollanda arasındaki diyaloğu geliştirmek istediklerini söyledi.

Otomotiv ve lojistik alanında çalışmalar yaptıklarını anlatan Roc Van Twente Bölgesel Eğitim Merkezi Müdürü Gerard Woesthuis, sektörlerinde kazandıkları tecrübeyi Bursa ile yapacakları iş birliğiyle değerlendirmek istediklerini anlattı. Woesthuis, öğrenci ve öğretmen değişimleri ve staj programları uygulayarak sektöre deneyimli bireyler kazandırmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Bursa hakkında konuklarına bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ise, Büyükşehir Belediyesi'nin gereken her konuda destek verebileceğini söyledi. Bursa'nın çok sayıda ülke ve şehirle kardeşlik ilişkileri olduğuna işaret eden Karadağ, "Bursa, kardeşlik bağlarına önem veren bir şehir. Pek çok özelliği bir arada bulunduran Bursa'da okullar da yurtdışındaki bazı okullarla kardeşlik bağları kurabiliyor. Dostluğun sınırı olmaz" dedi.

(MŞ)

22.04.2013 17: 45: 59

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hollanda'dan Bursa'ya İş Birliği Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement