HüDa-Par Silopi İlçe Başkanlığı Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

HüDa-Par Silopi İlçe Başkanlığı Saldırıyı Kınadı

HüDa-Par Silopi İlçe Başkanlığı Saldırıyı Kınadı

Yüzü maskeli bir grubun molotof kokteyli ve ses bombalı saldırısına uğrayan Hür Dava Partisi Silopi İlçe Teşkilatı, basın açıklaması ile olayı kınadı.

20.09.2013 15:02  Güncelleme: 15:12

Önceki gece yüzü maskeli bir grubun molotof kokteyli ve ses bombalı saldırısına uğrayan Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Silopi ilçe teşkilatı, basın açıklaması ile olayı kınadı.

Basın açıklamasına Hüda-Par İl Başkanı Abdullah Kılınç, Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, İdil İlçe Başkanı Mehmet Ersoy ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hüda-Par Silopi kurucu üyelerinden Salih Gök, "Maalesef, aciz olanlar, kendilerine ve düşüncelerine güvenemeyenler, barış ve huzuru hazmedemeyenler bir kez daha huzurumuzu kaçırmak istemişlerdir. Hür Dava Partisinin estirdiği kardeşlik ve barış ortamını anlamaktan ve solumaktan aciz olanlar, Silopi'de de kendilerini gösterdiler. Dün akşam Silopi teşkilat binamıza yapılan saldırı, neye ve kime hizmet ettiği malum, derin odakların güdümünde yapıların, Kürtler arasında fitne ateşini tutuşturmaya, onları birbiri ile çatıştırmaya matuf bir girişimidir. Bu teşebbüsleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Benzeri girişimler yakın bir tarihte Cizre ve Şırnak'ta da olmuştu. Bu Teşebbüsleri hayretle izliyoruz. Bu saldırılar için neyin ne olduğunu bilmeyen çocuk ve gençlerimizin kullanılarak ateşe sürülmesi ise acı ve üzüntü verici bir durumdur. Kürt toplumunu kamplara ayırıp çatıştırmak, bu topluma yapılan en büyük ihanettir. Bu emellerin sahipleri, tutuşturmak istedikleri bu fitne ile bu toplumun inanç ve değerlerine olan kin ve düşmanlıklarını ispatlamaktadırlar, yalan ve iftiralarla bölgede özellikle dindar insanları, evlerini ve kurumlarını cımbızla seçercesine hedef haline getirmek: İslam düşmanlığından başka bir şey değildir. Bunun başka izahı yoktur. Bu gelişmeleri halkımız iyi okuyabilmelidir. Bunları yapan çeteler, halkımızı dininden inancından uzaklaştırmak, mevcut asayişi ve huzuru bozmak istemektedir. Müslüman Kürt toplumunun fitne ve savaşa ihtiyacı yoktur. Bu toplumun barışa, huzura, İslam'a ve kardeşliğe ihtiyacı vardır" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel HüDa-Par Silopi İlçe Başkanlığı Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement