Hükümlüler 30 Bin Adet Ceviz Yetiştirecek - Son Dakika
Yerel

Hükümlüler 30 Bin Adet Ceviz Yetiştirecek

Hükümlüler 30 Bin Adet Ceviz Yetiştirecek

Van'ın Gevaş Açık Cezaevi ve İnfaz Kurumu tarafından "Hükümlülere Meslek Edindirme Kursları" adı altında SODES'e sunulan proje kapsamında, 30 bin adet ceviz fidanı yetiştirileceği belirtildi.katıldı.

05.06.2012 15:40

Van'ın Gevaş Açık Cezaevi ve İnfaz Kurumu tarafından "Hükümlülere Meslek Edindirme Kursları" adı altında SODES'e sunulan proje kapsamında, 30 bin adet ceviz fidanı yetiştirileceği belirtildi.

Gevaş Açık Cezaevi Müdürlüğü bahçesinden yapılan tanıtım programına İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Ulukan, Cumhuriyet Savcısı Özkan Tavuz, Emniyet Amiri Hasan Cavit, Gevaş Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile hükümlüler

katıldı.

Programda ilk ceviz tohumunu eken Kaymakamı Yusuf Güni, cezaevi yetkilileri ve proje koordinatöründen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Güni, hükümlülere de başarılar diledi.

Hükümlüleri tekrar toplumdaki normal hayatlarına adapte edebilmek amacıyla değişik kurslar düzenlendiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Tavuz,

"İnfazdaki temel amaç; hükümlerin suç işlemesini engelleyen etmenleri güçlendirmek, sosyalleşmelerini sağlamak ve topluma saygılı birer birey olarak toplumla bütünleşmelerini sağlamaktır. Bu vesileyle cezaevimiz tarafından hazırlanan proje kapsamında 30 bin adet ceviz fidanının dikimi gerçekleştirilecektir" DEDİ.

Proje hakkında da detaylı bilgi veren Tavuz, "Hükümlülere Meslek Edindirme Kursları" adı altından proje hazırladıklarını ve bu projeyi 'SODES'e sunduklarını belirterek, "Proje dahilinde dışarıdan aldığımız 30 bin adet cevizi ekip, bir yıl sonra daha verimli olması için üzerine başka cevizler aşılayacağız. Daha sonra bu fidanları kaymakamlığımızın belirleyeceği boş bir araziye dikeceğiz. Yine bu ceviz fidanlarını başka il ve ilçelerde bulunan diğer infaz kurumlarına göndereceğiz. Ektiğimiz ceviz fidanlarının bakımı ve yetiştiriciliği bir yıl daha Proje Koordinatörü ve Eğitmeni Fuat Eser yönetiminde hükümlülerimiz tarafından sağlanılacaktır. Ayrıca bu bakım süresince görevli olan hükümlülere belirli bir ücret vererek hem meslek edinmelerini hem de para kazanmalarını sağlamış olacağız.

Proje uygulayıcılarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hükümlüler 30 Bin Adet Ceviz Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement