Hüseyin Demirhan, Projelerini DİKA'ya Sundu - Son Dakika
Yerel

Hüseyin Demirhan, Projelerini DİKA'ya Sundu

Hüseyin Demirhan, Projelerini DİKA\'ya Sundu

AK Parti Batman Milletvekili aday adayı Hüseyin Demirhan, büyük yankı uyandıran projesini DİKA'ya sundu.

06.03.2015 08:20

Batmanlı bürokrat ve Ak Parti milletvekili aday adayı Hüseyin Demirhan'ın Batmana kazandırmayı hedeflediği Büyük Batman Projesine DİKA'dan destek geldi.

Batmanda Yatırımcılara Danışmanlık yapan bir kurum olan DİKA ile yapılan görüşmede proje fikrinin sunulduğu ve Dicle Kalkınma Ajansı Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Eyyüp Bulut'un Batman'a bir yatırım olabilecek proje hakkındaki değerlendirmelerde bulundu.

Proje hakkında görüşlerini açıklayan DİKA Batman yatırım destek ofisi genel koordinatörü Eyyüp Bulut şunları söyledi " 6 Yıldızlı Otel: Batman'a kaliteli hizmet verme noktasında en az 5 yıldızlı bir otel artık şart olmuştur. Bölgede yapılan toplantılar hem kusursuz hem de verimli olması adına bu proje yerinde bir fikir olmuştur. Ayrıca Bağımsız otel odaları ile bölgenin kültürüne uygun aileye özgü bir tasarım sayesinde kişilerin aileleri ile tatil amaçlı dinleneceği bir konsept olmuştur. Bölgeden bile ailelerin özel günlerinde gidip kalabileceği bir alan olacaktır. Plaj: Bölge iklimi ve yaz sıcaklarını güz önünde bulundurduğumuzda, Batmana yapılacak modern bir plaj ile halkın ihtiyacı en üst seviyede karşılanmış olacaktır. Bu plaj suyunun da Batman çayından arıtılarak alınması ile maliyet anlamında ciddi katkı sunacaktır. Fuar Merkezi: Kentleşme oranı bakımından bölgenin en üst sıralarında olan Batman'da Fuar Merkezinin yokluğu büyük bir eksiklik olarak göze çarpıyordu. Proje ile bu eksikliğin giderilmesi bölgeye fuar merkezi kazandırmakla beraber gelen turist sayısında da artışa neden olacaktır. Ayrıca kış aylarında müşteri bulmakta zorlanan oteller için yapılacak ulus ve/veya uluslararası fuarlar ayrıca bir gelir kaynağı olacaktır. Konser Salonu: Genç nüfusu çok yüksek olan ve kültürel faaliyetler ile desteklenmesi gereken Batmanın bu tarz bir yatırım ile daha da gelişeceği düşünülmektedir. Spor Kompleksi: Batman halkının, Batman spor kulüplerinin ve çevre illerdeki spor kulüplerinin yaz kamplarını geçirebileceği güzel bir fikir olmuş. Bu yatırım ile mekanın sürekli canlı kalması sağlanmış olacaktır. Piknik Alanları: Kent nüfusu yüksek olan ve neredeyse hiç piknik alanı olamayan Batman'a bu yatırım ile halkın dinlenebileceği bir alan oluşturulmuş olacaktır. Bu fikir ile projeye halkın katılımı da sağlanmış olacaktır. Güneş Enerjisi: Güneş enerji potansiyeli yüksek olan Batman'ın bu proje ile tesisin üst kısımlarını güneş enerjisi ile besleme ve fazla olan enerjiyi de satarak projenin sürdürülebilirliği noktasında projeyi çok güçlü kılacaktır. Alışveriş Merkezi: Bu fikir ile hem otelde konaklayacak misafirlerin batmanın yerel ürünlerini görme ve alışveriş imkanı bulmasını sağlayacak hem de yerel halkın kendi ürünlerini sergileyebileceği bir fırsat bulmuş olacaktır. Özetle; birçok yatırım fikrini içinde barındıran proje Batmanın önde gelen işadamlarının bir araya gelerek kuracağı çoklu ortaklık ile hayata geçirilmesi uygulanabilir olarak görülmektedir. Ayrıca Avrupa birliği vb fonlar ile desteklenerek uygulanabilecek bir proje olarak görülmektedir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hüseyin Demirhan, Projelerini DİKA'ya Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement