Hüseyin Turan Süleymanpaşalılarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Hüseyin Turan Süleymanpaşalılarla Buluştu

Hüseyin Turan Süleymanpaşalılarla Buluştu

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nin ilk gün etkinlikleri Hüseyin Turan konseri ile zirve yaptı.

03.09.2016 17:51

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali'nin ilk gün etkinlikleri Hüseyin Turan konseri ile zirve yaptı.

Mutlukent Sahil Çay Bahçesi yanında gerçekleştirilen konsere Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, eşi Belgin Eşkinat ile birlikte katılırken vatandaşlar da Hüseyin Turan konserini izleyerek gece boyunca türkülere eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konserin sürprizi Grup Gündoğarken olurken konserde Hüseyin Turan kendi eserlerinin yanı sıra Neşat Ertaş türküleri ve anonim eserleri seslendirerek de Süleymanpaşalılara unutulmaz bir gece yaşattı.

"Biz birilerinin savaş için uğraştığı ortamda barışa katkı vermek için gayret gösteriyoruz"

Dolu dolu türkülerle geçen gecede Hüseyin Turan'a çiçek takdim eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat şu ifadeleri kullandı:

"Olağanüstü günlerden geçiyoruz. Burası özel bir ülke. Burası gelenekleri olan bir ülke. 600 yıllık devlet geleneğini Cumhuriyetle taçlandıran, demokratikleştiren ve çağdaş medeniyetler seviyesine getiren bu ülkeyi bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesi. Aslında biz fazla bir şey yapmıyoruz. Biz birilerinin savaş için uğraştığı ortamda barışa katkı vermek için gayret gösteriyoruz. Bu emekte en büyük pay bu ülkenin sanatçılarının. Onlar sizleri bir araya topluyor. Korkusuzca sizi evlerinize koymak isteyenlere karşı bir araya getiriyor. Sevgiyle bir arada olmanızı sağlıyor."

"Türkülerimizle dayanışmamızı cümle aleme göstereceğiz"

Üzüm salkımının ülke ile benzerliğine dikkat çekerek konuşmasına devam eden Başkan Eşkinat, "Türküler bizim her şeyimiz. Türküler bizim dayanışmamızı sağlayan sevgimizin simgeleri. İşte bu akşam da onu en iyi icra edenlerden biri Hüseyin Turan ile beraberiz. Bu festival bağ bozumu festivali. Bağ bozumu üzümün simgesi. Üzüm bu bölgenin göz bebeği. Allah'ın verdiği bir nimet. İnanılmaz şifalı. Çiftçimize, burada yaşayan insanlarımıza gelir kaynağı. Bizler bu şükrün bağ bozumunu yapıyoruz ve bunu bir festival ile kutluyoruz. Üzümün bir başka simgesi daha var. Üzüm bir salkımda bütünlüğümüzü simgeliyor. İhtiyacımız olan şey üzüm salkımında var. Hiç kimse gayret içinde olmasın. Bu ülkenin birliğini, dirliğini bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Hele Trakya'nın bütünlüğünü bozmaya hiç kimsenin ömür boyu gücü yetmez. Bu bakımdan biz içimiz kan ağlasa da, dağlarda şehitler versek de, terörle mücadele etsek de, türkülerimizle dayanışmamızı cümle aleme göstereceğiz" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hüseyin Turan Süleymanpaşalılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement