Huzurevi'nin Ressamları Sergi Açtı - Son Dakika
Yerel

Huzurevi'nin Ressamları Sergi Açtı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi (KAYMEK) tarafından Huzurevi'nde kalan yaşlıların yaptığı yağlı boya tablolardan oluşan resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.

02.04.2014 17:29

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi (KAYMEK) tarafından Huzurevi'nde kalan yaşlıların yaptığı yağlı boya tablolardan oluşan resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde açılan sergi üniversite gençliği ve yaşlıları bir araya getirdi.

Serginin açılışını Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu ve Huzurevi'nin ressam sakinleri yaptı.

Sergiye gezen Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yaşlı ve sahipsiz insanlara sahip çıkmanın temel görevlerinden biri olduğunu belirtti.

Sahip çıkmanın sadece bir takım ihtiyaçları gidermek manasında olmadığını ifade eden Keleştemur, "Yaşlılarımıza sosyal bir takım imkanlar sağlamak da önemli. Bu bakımdan Kayseri Huzurevi takdir edilecek işler yapıyor. Böyle bir  sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluyuz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu da yapılan işin önemini anlatarak, şunları kaydetti:

"Sadece misafirlerimizin fiziki ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmiyor, onların ruhlarına da hitap etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede de uğraş terapisi mahiyetinde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Yaşlılarımızın ruh halini sergileme imkanı verdikleri için üniversitemize teşekkür ediyoruz. Gençlerle birlikte dede torun ilişkisini sürdürmek amacıyla kuşakları bir araya getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Huzurevi'ndeki yaşlıların mızın yağlı boya çalışmalarından oluşan sergide 110 tablo yer alırken sergi 3 gün açık kalacak. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Huzurevi'nin Ressamları Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement