İha-Edirne - Son Dakika
Yerel

İha-Edirne

İha-Edirne

Edirne'nin Enez ilçesinde, Liman temizliği etkinliği öncesi Vali Gökhan Sözer gezi ve incelemelerde bulundu.

08.06.2012 06:43

Edirne'nin Enez ilçesinde, Liman temizliği etkinliği öncesi Vali Gökhan Sözer gezi ve incelemelerde bulundu. İlk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Sözer, Enez Liman temizliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Gökhan Sözer kaymakamlık ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Edirne için de Türkiye için de Saros Körfezi bulunmaz bir değerde deniz ve çevre varlığıdır. O nedenle Saros Körfezi'ni korumak, yaşatmak her şeyden önce onun kenarında oturan, ona sahiplik yapanlara aittir. Bu sorumluluğumuzu taşıdığımızı belirtmek ve kamuoyunun dikkatini; denizin temizliğine, çevrenin korunmasına ve denizdeki tüm canlı hayatın devam etmesini sağlamaya yönelik çabalara çekmek üzere geldik. Bugünkü programımızda dalgıçlar, balıkçılar, çevre dernekleri, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber Enez Kaymakamlığı ve belediyesinin yaptığı etkinliğe destek vermek, katkı sağlamak için Enez'deyiz. Amacımız, çevrenin korunması, Saros varlığının hem tanıtılması hem de bu değerin bir daha geri döndürülemez şekilde kirletilmesini veya olumsuz etkilenmesini önlemek. Saros'u temiz tutmak, gerek denizdeki gerek karadaki hayatın devamlılığını temin etmektir.

Bunun sadece resmi görevlilere, kamu görevlilere ait bir sorumluluk olmadığıdır. Bu hepimize ait bir sorumluluktur. Etkinliği kaymakamlık, belediye başlatıyor ama buradaki sorumluluk herkese aittir." dedi.

Ziyaretin ardından Kaymakam Fatih Baysal, annesi Nesrin Baysal'ın yaptığı ahşap boyama vazo hediye ederken, Belediye Başkanı Ahmet Çayır da eski Türkçe yazılı bir tablo hediye etti.

Daha sonra Enez Belediye Düğün Salonu'nda sergilenen Çanakkale Müzesi'ni ziyaret eden Vali Gökhan Sözer, burada bulunan yetkililerden müze ile ilgili bilgi alarak, sergiyi gezdi.

(M.C.)

08.06.2012 06: 23: 05

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İha-Edirne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement