İhh Didim Şubesi, Suriyeliler İçin Kermes Düzenledi - Son Dakika
Yerel

İhh Didim Şubesi, Suriyeliler İçin Kermes Düzenledi

İhh Didim Şubesi, Suriyeliler İçin Kermes Düzenledi

Uluslararası İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı(İHH) Didim Şubesi, Suriye’de iç savaştan mağdur olan göçmenler için kermes düzenledi.

02.11.2015 18:20

Uluslararası İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı(İHH) Didim Şubesi, Suriye'de iç savaştan mağdur olan göçmenler için kermes düzenledi.

İnsani Yardım Vakfı(İHH) Didim Şubesi, vakfın Suriyeli göçmelere yaptığı ekmek yardımları için un kampanyası başlattı. İş savaş başladığından bu yana Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki fırından ekmek yaparak çeşitli bölgelere gönderen vakfın, son günlerde depolarında azalan un stoklarından dolayı ülke genelinde çalışma başlattı. Aydın'ın Didim İlçesi'nde de İHH Didim Şubesi gönüllüleri, dün Merkez Camii önünde kermes düzenledi. Dış giyim ve gıda malzemelerin satışa sunulduğu kermese, Didimli hayırseverler yoğun ilgi gösterdi. İHA muhabirine konuşan İHH Didim Sözcüsü Nur Horsunlu, "İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları koordinasyon merkezine bağlı olarak Reyhanlı'daki fırınımıza Suriyeli kardeşlerimize dağıtılmak üzere günlük 150 bin ekmek çıkmaktadır. Bu yoğun üretim döngüsü sebebiyle fırınlarımızda un miktarı kritik noktalara gerileyerek azalmıştır. Biz de Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Didim'de de İHH Gönüllüleri olarak un kampanyasına destek olmak için kermes düzenledik. Kermesimizde dış giyim ve gıda ürünleri satıyoruz. Yardımsever vatandaşlarımızı bu zor günlerde az çok demeden yardım yapmaya davet ediyoruz" diyerek kampanyaya destek istedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhh Didim Şubesi, Suriyeliler İçin Kermes Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement