İl Genel Meclisinde Muhalefet Rüzgarı - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisinde Muhalefet Rüzgarı

İl Genel Meclisinde Muhalefet Rüzgarı

Bilecik İl Genel Meclisi Haziran ayı üçüncü birleşimi, Meclis Başkanı Oğuz Sertler başkanlığında yapıldı.

03.06.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Genel Meclisi Haziran ayı üçüncü birleşimi, Meclis Başkanı Oğuz Sertler başkanlığında yapıldı.

Gündemin ilk maddesi olarak Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden gelen teklif ile Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan mülkiyeti Bilecik Belediyesine ait parsellerin İl Özel İdare tarafından Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmek üzere bedelsiz devir alınması talebi görüşüldü. Bu talep oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi olarak Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonundan gelen teklif ile Sarallar Turizm İnşaat Nakliye Yapı Malzemeleri Şirketi'ne Osmaneli İlçesi Camicedit Mahallesi Çavuşlar mevkiinde bulunan firma adına kayıtlı olan kum çakıl işletme ruhsatının beş yıl süreyle uzatılıp uzatılmayacağı hakkında komisyonlardan gelen rapor görüşüldü. Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvanvılık Komisyonundan gelen raporlar oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi olarak Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen teklif ile Yılmaz İri'nin Osmaneli ilçesi Ciciler köyü Eskibağyerleri mevkiinde tapulu maden ruhsat talebi hakkında komisyondan gelen rapor görüşüldü. Çevre ve Sağlık Komisyonunca uygun görülmeyen rapora komisyon üyeleri Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bozüyük meclis üyesi İsmail Zeki Uyanık ve MHP Osmaneli meclis üyesi Orhan Uğur'un şerh verdi. Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı AK Parti Söğüt meclis üyesi Ertuğrul Torun, ruhsat verilmemesi isterlerse tesis kurulabileceğini belirtti. MHP Bozüyük meclis üyesi İsmail Zeki Uyanık, çevreye, köye, tarım arazilerine zarar vermeme koşuluyla kabul edilebileceğini, vatandaşın önünün açılması gerektiğini söyledi. Bu konu hakkında küçük çaplı bir tartışma çıkmasıyla bağımsız meclis başkanı Oğuz Sertler, köy muhtarının dilekçesi olduğunu ve bunun dikkate alınması gerektiğini belirterek bu konuyu oylamaya sundu. Konu muhalefet partilerinin kabulü ve AK Parti'nin kabul etmeyişiyle oy çokluğuyla kabul edildi. 'AK Parti üyelerinden gelen komisyon raporu oylanmayacak mı?' diye sorulması üzerine Başkan Sertler, "Raporu oylayıp oylamamak meclis başkanına kalmıştır" dedi.

Öte yandan meclisin dördüncü birleşiminin Pazartesi günü saat 10.30'da olacağını belirten Oğuz Sertler, meclisi kapattı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisinde Muhalefet Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement