İlknur Güntürkün Kalıpçı Gkv'lilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

İlknur Güntürkün Kalıpçı Gkv'lilerle Buluştu

İlknur Güntürkün Kalıpçı Gkv\'lilerle Buluştu

GKV Özel Okulları Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Araştırmaları Uzmanı Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı'yı ağırladı.

15.11.2013 10:31

GKV Özel Okulları Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Araştırmaları Uzmanı Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı'yı ağırladı. Kalıpçı yaptığı söyleşide " Mustafa Kemal Atatürk, dünya döneminin liderleri içerisinden 21'inci yüzyıla geçebilen tek liderdir" dedi.

Atatürk Haftası etkinliklerinin yoğun olarak kutlandığı GKV Özel Okullarında Atatürk Araştırmaları Uzmanı, Araştırmacı-Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı öğrencilerle buluşarak bir söyleşi yaptı.

Söyleşiye; GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansta akıcı sunumuyla Atatürk'ün çeşitli özelliklerinden ilginç örnekler veren İlknur Güntürkün Kalıpçı, Atatürk'ün dünya döneminin liderleri içerisinde 21'inci yüzyıla geçebilen tek lider olduğunu vurgulayarak, "Atatürk halkının ve dünyanın nabzında en büyük canlılığıyla, sevgisiyle, saygısıyla hala yaşayabilen dünyadaki tek liderdir. Önemli olan da, yaşarken ölmek değil, öldükten sonra da bu kadar uzun süre canlı kalabilmeyi başarmak değil midir? Atatürk'ü biz hep tarihe mal olmuş yönleriyle tanıdık. Asker ve devlet adamı yönünü ön plana çıkardık. Oysa Atatürk gerçek bir edebiyat, bilim, kültür, sanat ve spor tutkunu çok yönlü bir liderdi" dedi.

Gençlere Atatürk'ü tanımalarını ve anlamalarını öneren İlknur Güntürkün Kalıpçı Türkiye üzerine oynanan oyunları da dile getirerek, "Bizim dün de düşmanlarımız vardı, bu günde olacak, yarınlarda bu sayı daha da fazla olacak. Bu gün bunun için parçalama ve bölme girişimlerini yüz yıllardır uyguluyorlar. Bir ara siyasi girdiler, sağ-sol diye böldüler, kapışın dediler, yutmadık. Daha sonra etnik böldüler, Kürt-Türk dediler, kapışın dediler, yutmadık. Dinimizi kullandılar, kapanan-kapanmayan, laik olan-olmayan, Atatürkçü olan, olmayan diye dörde beşe, tarikatlara bölünün dediler ki kolay alalım, yutmadık. Ekonomiyi kullandılar, zengin-fakir, alan-alamayan dediler, gene olmadı. Yani tazı eski tazıydı, habire çulunu değiştirdiler. Oyunun kuralı buydu ama biz bu oyuna hiç gelmedik gelmeye de asla niyetimiz yok. Yeni Atatürk'ler yetişiyor ve gelmekte. İşte bugün bizi kuvvetlendikçe budanan, diğer türlü olduğu sürece de sulanan bir ağaç misali görmek gafletinde olan ya da başka bir deyişle ayağa kalkmayacak kadar destekle ama yere düşmeyecek kadar köstekle politikası uygulamaya çalışan tüm ülkelere, iç ve dış düşmanlarımıza karşı en güzel cevabı ne zaman vereceğiz biliyor musunuz? Onu anmayı bırakıp anlamaya başladığımız zaman. Onu yakamızda taşıdığımız kadar fikir ve eylemlerimizde de taşıyabildiğimiz zaman" diye konuştu.

PETROLÜN ZEKASINA HAYRANIM

Türkiye'nin yer altı ve yer üstü zenginliklerinden de bahseden İlknur Güntürkün Kalıpçı, "Krom, brom, toryum, bor. Tamam güzel ama petrolün zekasına hayranım. Neden mi? Burada çıkıyor, burada çıkıyor, burada çıkıyor ama Türkiye'nin sınırını ezberletmişler petrole, bir kilometre girmiyor içeri. Var mı böyle bir petrol, yani altımız petrol dolu aslında. Hadi petrolü de geçelim, uzaydan çekilen fotoğraflara göre bugün petrolden bir derece zengin maden var, uranyum. Bu gün dünyadaki, Türkiye'de değil dünyadaki eni iyi uranyum rezervi bizim Karadeniz dağlarında arzı endam ediyormuş. Hoş o bize bakıyor biz ona bakıyoruz ama Türkiye'nin dış borcunun 19 katı değeri olduğu tespit edilmiş uzaydan çekilen fotoğraflara göre."

Söyleşinin ardından günün anısına GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy İlknur Güntürkün Kalıpçı'ya bir plaket sundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlknur Güntürkün Kalıpçı Gkv'lilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement