İlkokul Öğrencileri Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Başlattı - Son Dakika
Yerel

İlkokul Öğrencileri Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Başlattı

İlkokul Öğrencileri Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Başlattı

Yozgat 75. Yıl Müzeyyen Çok Değerli İlkokulu öğrencileri ekmek israfını önüne geçmek, duyarlılık ve farkındalık oluşturulmak amacıyla “Ekmeğini Koru” sloganıyla kampanya başlattı.

04.04.2015 12:01

Yozgat 75. Yıl Müzeyyen Çok Değerli İlkokulu öğrencileri ekmek israfını önüne geçmek, duyarlılık ve farkındalık oluşturulmak amacıyla "Ekmeğini Koru" sloganıyla kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında ilk olarak öğrenci velileri bilgilendirildi. Öğrenciler daha sonra sokak sokak, ev ev gezerek vatandaşları ekmek israfının önlenmesi için broşür dağıtıp sözlü uyarılarda bulundu. Velilerde öğrencilere destek verirken, kampanya kapsamında velilere ekmek israfının önlenmesi için okulda seminer verildi. Seminere katılan Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Türkiye'de ve dünyada ciddi anlamda bir israfın yaşandığını belirterek, "Her alanda bir takım israflar var ama bizim özellikle dikkat çekmek istediğimiz nokta ekmek israfıyla ile ilgilidir. İlimiz 75. Yıl Müzeyyen Çok Değerli ilkokulunda idaremiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz duyarlılığı arttırma adına velililerimizin vatandaşlarımızın dikkatini bu yöne çekme adına ekmek israfını önlemek amaçlı bir proje başlattılar. Bu projeyi destekliyoruz. Biz bu proje doğrultusunda hem okulumuzda velililerimizi bilgilendiriyoruz hem de mahallerimizdeki yaşayan vatandaşlarımızın kapı kapı gezerek broşürleri dağıtmak suretiyle dikkatleri çekmek istiyoruz" dedi. Kuş, hedeflerinin kampanyayı önce il geneline yaygınlaştırmak ardından da Türkiye kamuoyu gündemine getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

Okul Müdürü Osman Kayıhan'da okul olarak başlatıkları ekmek israfının önlenmesi kampanyasına velilerden büyük destek geldiğini belirterek, " Kampanya kapsamında önce velilerimizi ardından mahalle halkını bilgilendirdik. Öğrencilerimiz ev ev dolaşarak ekmek israfını önlenmesi için hem sözlü hem de broşürlü uyarılarda bulundu. Bize destek veren Milli Eğitim Müdürümüze ve bütün velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kayıhan, kampanya kapsamında Belediyeden bayat ekmek toplama bidonu aldıklarını, öğrencilerin ve mahalle halkının evlerindeki bayat ekmeleri çöpe atmak yerine bu bidona attıklarını, toplanan ekmekleri ise belediyeye teslim ettiklerini sözlerine ekledi.

Velilerde okulun bu tür sosyal sorumluluk taşımasından dolayı mutlu olduklarını ve kampanyayı sonuna kadar destekleyeceklerini ifade etti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkokul Öğrencileri Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement