İlmek İlmek İşledim Şehidimi Düşledim - Son Dakika
Yerel

İlmek İlmek İşledim Şehidimi Düşledim

İlmek İlmek İşledim Şehidimi Düşledim

Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümünde Çanakkale Usta Öğreticiler Derneğinin gerçekleştirdiği proje Kadınlar gününde başlatıldı.

08.03.2015 17:10

Çanakkale Savaşlarının 100. Yıldönümünde Çanakkale Usta Öğreticiler Derneğinin gerçekleştirdiği proje Kadınlar gününde başlatıldı.

'İlmek İlmek İşledim Şehidimi Düşledim' sloganıyla yola çıkan Ücretli Usta Öğreticileri Derneği Başkanı Serpil Şahin, Türkiye'nin 81 ilinden ve yurt dışından gelen Kırk Yama parçalarıyla 100. Yıl Anı yorganı oluşturulmaya başladı. Ak Parti Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Muzaffer Kutlu ve eşi Hanife Kutlu tarafından desteklenen projeye binlerce kırkyama parçası gönderildi. Üzerlerinde Çanakkale Savaşları ve çeşitli desenlerden oluşan parçalar 8 Mart Kadınlar Gününde Kolin otelde birleştirilmeye başlandı.

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Muzaffer Kutlu, yapılan çalışmaları tek tek inceleyerek kadınlara başarılar diledi. Kutlu yaptığı konuşmada, "Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında bu proje önemli. Birçok ülkeden ve Türkiye'nin tüm şehirlerinden gelen parçaları kadınlarımız ruhlarını katarak bu çalışmaya hayat veriyorlar. 8 Mart Kadınlar gününde onların bu heyecanına ortak olmak bizleri mutlu ediyor. Bizde kadınlarımıza bu çalışmasında sonsuz destek oluyoruz" dedi.

15 Mart 2015'de son parçanın eklenmesiyle gerçekleştirilecek olan yürüyüşle Şehitler Abidesinde son bulacak. 81 ilden ve Savaşa katılan ülkeler başta olmak üzere Osmanlı Coğrafyasından gelen kırk yamaların birleştirilerek şimdiye kadar yapılan en büyük yorgan olma özelliğiyle rekora aday olarak görülüyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlmek İlmek İşledim Şehidimi Düşledim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement