İncirliova'da Kaçak Et Denetimi - Son Dakika
Yerel

İncirliova'da Kaçak Et Denetimi

İncirliova\'da Kaçak Et Denetimi

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin verdiği talimat sonrası belediye zabıta ekipleri ilçe genelindeki denetimlerini sıklaştırdı.

15.06.2016 16:35

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin verdiği talimat sonrası belediye zabıta ekipleri ilçe genelindeki denetimlerini sıklaştırdı.

Zabıta ekipleri alışveriş mağazaları, temel gıdalarının üretimlerinin yapıldığı yerler, unlu mamulleri imalathaneleri, kasaplar, bakkallar, market ve lokantalara yönelik yapılan denetimlerde sağlık ve hijyen kurallarının yanı sıra gerekli yasal prosedürleri taşıyıp taşımadıkları konularında denetimler gerçekleştiriyor.

"HALKIMIZIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMEK ASLİ GÖREVİMİZ"

Yapılan denetimlere ilişkin kısa bir açıklamada bulunan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale; "Her geçen gün gelişen ve büyüyen ilçemiz aynı büyümeye orantılı işletmeler de açılmaktadır. Söz konusu işletmelerimizin gerekli hijyen kurallarına uyup uymadığının yanı sıra yasal mevzuat çerçevesinde almaları gereken önlemleri alıp almadıkları konularında denetimlerimizi sürdürüyoruz. Yapılan denetimlerimizde gerekli şartları taşımadıkları tespit edilen bazı işletmelerimize uyarılarda bulunarak söz konusu eksikliklerin giderilmesi hususunda zaman tanıdık. Bunun yanı sıra temel tüketim ürünlerinin üretimi ile satışının yapıldığı fırın, mağaza, kasap, lokanta gibi işletmelerimizde de tarihi geçmiş ürün satışı ile sıra bazı hijyen kurallarına uyulmadığını arkadaşlarımız tespit etmiştir. Söz konusu, işletmelere de gerekli uyarılar yapılmış bulunmaktadır. İncirliova Belediyesi olarak halkımızın sağlığını düşünmek bizim asli görevimizdir. Bu tarz denetimlerimiz aralıksız sürdürülecektir" dedi.

KAÇAK ET İLE DOMUZ ETİNE KARŞI DENETİMLER YAPILDI

Uzun zamandır Aydın kamuoyu gündemini meşgul eden ve geçtiğimiz günlerde bazı ilçelerde ortaya çıkan kaçak et ile domuz etine ilişkin İncirliova İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte kasaplarda denetimlerini gerçekleştiren İncirliova Belediyesi Zabıta Birimi ekipleri, herhangi bir kaçak et yada domuz etine rastlamadı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İncirliova'da Kaçak Et Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement