İnegöl Osb Camii Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

İnegöl Osb Camii Hizmete Açıldı

İnegöl Osb Camii Hizmete Açıldı

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi tarafından, tamamen sanayicilerin katkılarıyla yaptırılan OSB Camii hizmete açıldı.

30.11.2012 21:38

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi tarafından, tamamen sanayicilerin katkılarıyla yaptırılan OSB Camii hizmete açıldı.

Cuma namazı öncesinde düzenlenen törene, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, AK Parti Bursa eski Milletvekili Ali Kul, Belediye eski Başkanı Cemal Arık, İSKO Tekstil A.Ş. firmasının sahibi hayırsever sanayici Zeki Konukoğlu, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Başkan vekili Murat Gültekin, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri İsmail Tarık Şimşek ve

Mehmet Altınay, Emniyet Müdürü Murat Sevinç, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Şeremet, İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım ile Başkan Yardımcıları Sadullah Organ ve Hasan Özdemir, yönetim kurulu üyesi Yusuf Kızıl, Gazeteci Mustafa Güngör, Müftü Bayram Canbey, MHP İlçe eski Başkanlarından Fikri Bayraktar, İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, İmam Hatip Lisesi eski Müdürlerinden emekli eğitimci Nusret Vardar, Adalet Parti eski İlçe Başkanlarından Yusuf Fergana, sanayici ve işadamları, bazı Oda, Dernek, Kooperatif ve Vakıf Başkanları ile çok sayıda davetli ve OSB'deki fabrikaların çalışanları katıldı.

7 MİLYON HARCANDI

Törenin sunumunu ve açılış

konuşmasını yapan OSB Müdürü Erol Eruğur, "Camimizin projesinin sahibi Prof. Dr. Sadettin Öktem'i bir şans eseri bulduk. Hocamız bilgi birikim ve gayretleri ile bu muhteşem eseri ortaya çıkardı. Yaklaşık 23 bin metrekarelik alanda, 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine

oturtulan, 3 bin kişinin faydalanabileceği bir camidir. Yaklaşık 20 yıl içerisinde caminin yapımı için 7 milyon lira harcandı. Bu para herhangi bir yerden hibe, kredi desteği ile sağlanmış değil, buradaki sanayicilerimizin tamamen maddi destekleri ile ortaya çıkarılmış bir eserdir. Tüm sanayicilerimize teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanı Cemal Arık döneminde temeli atıldı, başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Rahmetli Belediye Başkanımız Hikmet Şahin'i de rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

300 YILLIK TARİHİ GÖSTEREN BİD ÇALIŞMA

Caminin Mimarı Prof. Dr. Sadettin Öktem ise, bu güzel mabedin hayırlı olmasını dileyerek, "Cenab-ı Allah mübarek etsin inşallah. Çok güzel bir hayra vesile olundu. Mimarisi ile alakalı ise Selçuklu'dan başlayan kabaca 300 yıllık bir tarihi gösteren bir çalışmaydı. İstikbalde gelişecek yeni bir medeniyet kurumumuzun mütevazı yapıtlarından biri olur inşallah" diye konuştu.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'de kısa selamlama konuşmasında, "Bende Selçuklu hayranıyım. Ağrı Patnos'luyum. Patnos, Selçuklu'nun Anadolu'ya giriş yeridir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle hayırların daha çok çoğalmasını, özellikle de doğuda çoğalmasını temenni ediyorum" dedi.

Müftü Bayram Canbey'de, "Yahya Kemal'in dediği gibi en son ve en mükemmel dinin güzel mabedini hizmete açmak üzere buradayız. Bu mabedin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu mabedin temelinden bu güne kadar gelmesinde maddi ve manevi emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

ŞAHİN'DEN MÜJDE

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, caminin 1992 yılında temelinin atıldığını hatırlatarak, "Erdoğan Şeremet Başkanlığındaki OSB yönetimi son dönemde hızlı çalışarak özellikle son 6 ayda yapılan çalışma ile tamamlandı. Camimiz, bölgemizde açığı kapatmak için önemli bir hizmet verecek. Bu işe gönül veren yöneticilerimizin gönülleri çok büyük. İnegöl'ümüz büyük hizmetler alıyor ve almaya da devam ediyor. İnegöl'de siyaset kurumu, sanayimiz,

kültürel ve sosyal yapımız çok iyi" şeklinde konuştu.

Sanayicileri ilgilendiren bir müjde de veren Şahin, "TSE belgesi hizmetlerini Bursa'dan sağlıyorduk. TSE Genel Müdürlüğü, 29 Aralık 2012 tarihi itibariyle TSE İnegöl Temsilciliği faaliyete geçmesini onayladılar. Artık sanayicilerimiz TSE Belgesi almak için Bursa'ya gitmek zorunda kalmayacak. Öte yandan, 2'nci OSB'deki fabrikaların TOKİ marifetiyle yapılması ile alakalı çalışmayı belli bir noktaya getirdik. Belki de Türkiye'de bir ilk olacak. 50-60 fabrikayı birlikte hizmete açmış olacağız. İnegöl gerçekten burada yaşandığı gibi Ankara'da da çok güzel gözüküyor. Camimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

1992 yılında temeli atılan caminin temel atma töreninde duayı yapan, 20 yıl sonra açılışında da dua etmek kendisine nasip olan AK Parti Bursa eski Milletvekili Ali Kul da, "Hepimiz öleceğiz. Mal, mülk ne varsa kalacak. Amelimizle beraber mezara gireceğiz. Kendi elimizle verdiğimiz bir lira, öldükten sonra çocuklarımızın verdikleri bir milyardan daha sevap ve faziletlidir. Kıyamete kadar amel defterimizin işlemesine vesile olacak bir eser işte meydanda. Ne yapacaksak başkalarına havale etmeden kendi elimizle yapalım. Zerre kadar hayır işlersen mükafatını, zerre kadar günah işlersen mutlaka cezasını çekeceksin. Allah hepimize yardım eylesin. Şeytanı bol bir dünyada yaşıyoruz. Evlatlarımızı iyi yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Memleketin mukadderatını hesap etmek mecburiyetindeyiz. Bizi hiç bir ülke kabul etmez ama biz herkesi kabul ediyoruz. İşte dünyadaki halimiz meydanda. Çok çalışmak zorundayız" diyerek, konuşmasını

tekbirler ve dua ile sonlandırdı.

Duanın akabinde cami hizmete açılarak, Cuma namazı ifa edildi.

CEMAATE AŞURE İKRAMI

Cuma namazının ardından ise cami cemaatine, OSB Camisinin üç kapısı önüne kurulan noktalarda, OSB yönetimi tarafından hazırlattırılan Aşure ikram edildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnegöl Osb Camii Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement