İngiltere'nin Great Otobüsü Mersin'e Geldi - Son Dakika
Yerel

İngiltere'nin Great Otobüsü Mersin'e Geldi

İngiltere\'nin Great Otobüsü Mersin\'e Geldi

Mersin Teknopark ve British Council işbirliği ile düzenlenen Great Kampanyası kapsamında İngiltere'nin çift katlı Londra otobüsü Mersin'e geldi.

21.11.2013 13:23

Mersin Teknopark ve British Council işbirliği ile düzenlenen Great Kampanyası kapsamında İngiltere'nin çift katlı Londra otobüsü Mersin'e geldi. Kampanya kapsamında İngiltere ile ekonomik işbirliği fırsatları da anlatıldı.

Mersin Teknopark'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Teknopark ve British Council işbirliği ile düzenlenen Great Kampanyası kapsamında Birleşik Krallık'ın Londra otobüsü Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni ziyaret etti. Yaklaşık bir ay boyunca Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret eden otobüsün Mersin turu Mersin Teknopark, İngiliz Ticaret Odası (BCCT), British Council, Shell, MINI ve AKFEN desteği ile gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Great Otobüsü'nde mesleki eğitimler, yaz okulları, dil eğitimleri, yüksek lisans, burs olanakları ve vize başvuruları konusunda bilgiler verildi. British Council eğitim uzmanları, dünya çapında en iyi 200 üniversitesinin 30'undan fazlasına ev sahipliği yapan İngiltere'deki eğitim fırsatlarını da Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi öğrencilerine aktardı.

BEŞ KİŞİYE ÜCRETSİZ TAM BURSLU EĞİTİM PROGRAMI

Great kampanyası boyunca Great Otobüsü'nün resmini çekip #GREATyollarda hashtagi ile paylaşan ve en çok beğeniyi alan ilk üç fotoğrafın sahibi kampanya sonunda Great Türkiye için özel olarak hazırlanan hediyelerin sahibi olacak. Ayrıca Facebook üzerinden 2 6 Ekim itibariyle başlayan ve bir ay sürecek olan yarışmada sorulan sorulara doğru yanıt veren beş katılımcı İngiltere'de tam burslu eğitim programlarına gitme hakkı kazanacak. Yarışmayı kazanmak için yanıtların gizli olduğu www.educationuk.org/turkey adresini ziyaret etmek gerekiyor. Tam burslu eğitim programlarını kazanan kişilerin uçak, konaklama ve vize işlemleri dahil tüm masrafları ödül veren eğitim kurumları tarafından karşılanacak. Ayrıca yarışmaya katılan beş kişi ücreti British Council tarafından karşılanacak olan IELTS sınavına katılım hakkı kazanacak.

İNGİLTERE İLE EKONOMİK İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI ANLATILDI

Öte yandan, Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri ileri boyuta taşımak ve yeni işbirlikleri oluşturmak hedefiyle başlatılan "GREAT" kampanyası kapsamında, Mersin Teknopark'ın katkılarıyla iş adamları, bölgede faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeler, teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyet gösteren firma yetkilileri ve girişimcilere işbirliği fırsatları anlatıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, üniversite-sanayi-kamu işbirliği sürecini destekleyen Mersin Teknopark'ın uluslararası işbirliği çalışmalarını güçlendirerek bölge ve ülke ekonomisi için en üst düzeyde katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. Durmaz, firmalara uygun yatırım ortakları bulmak için tüm fırsatları değerlendiklerini vurguladı.

İngiltere Başkonsolosluğu İstanbul Ekonomi ve Refah Bölümü Uzmanı Hande Yedidal da katılımcılara, İngiltere'nin ekonomik avantajları ve yeni iş fikirleri ile ilgili yatırım fırsatlarını anlattı. Ekonomik işbirliklerinin desteklenmesi amacıyla Mersin Teknopark ile birlikte çalışmanın kilit hedefleri arasında yer aldığını ifade eden Yedidal, "Birleşik Krallık Hükümeti ile Türk özel ve kamu sektörleri arasındaki işbirliğine çok büyük bir önem veriyoruz. Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki işbirliğinin önümüzdeki yıllarda siyasi platformlarda ve ticaret aracılığıyla daha da arttırılabilmesi için Türk enerji sektörü öncelikli bir alan ve Great Kampanyası da bizlere bu işbirliğinin bir sıçrama tahtası olarak kullanabileceği harika bir platform sunuyor" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İngiltere'nin Great Otobüsü Mersin'e Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement