Bursa'nın İnegöl ilçesinde İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) hizmete girdi. Dernek açılışında yetimler gecesi düzenlendi.
Astsubay Mehmet Emin Kaya iş merkezinde faaliyete başlayan İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD), aynı gece Irak, Filistin ve Çeçenistan'daki yetimler için gece düzenledi. Gecenin ilk konuşmasını yapan İNİYAD Başkanı Naci Köseoğlu, "Irak'ta bacağımızı kırdılar duymadık, Filistin'de kolumuzu kırdılar hissetmedik, yavaş yavaş bedenimize sıra geldi. İslam alemi olarak bizler birbirimize sahip çıkmalıyız. Bizler insani vazifemizi yerine getirmek zorundayız. Bir bina vardır, bu binanın temeline bir harç da bizler atalım" dedi.
Dünyanın çeşitli yerlerinde eziyet çeken Müslümanlar bulunduğuna dikkati çeken Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, bu insanlara yardım etmenin insanlık vazifesi olduğunu kaydetti.
Sinevizyon gösterisinin ardından konuşan İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Avukat Bülent Yıldırım, "İHH'nin asıl gayesi savaş olan yerlerdeki Müslümanlara yardım etmektir. Nerde mazlum, nerde ezilmiş toplum varsa, İHH oradadır. Bosna ile başlayan bu insani yardım ağı her yere yayıldı. İslam, güce karşı değil, haksızlığa, zulmeden güçlere karşıdır. Biz sadece Müslümanların değil, mazlum olan kafirlerin haklarını da korumaktayız. Ancak şu anda yer yüzünde İslam alemine eziyet verilmektedir. Müslümanlar bir çok defa zalimlerin oyununa gelmekte olduğu gibi mezhep çatışmaları ile de İslam alemi birbirine düşürüldü. Ancak biz bunu yendik. Artık bu oyunlara inşallah gelmeyeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından Çeçen Yetim Çocuklar İlahi Grubu'nun söylediği ilahiler ile devam eden gece sinevizyon gösterisi ve Ömer Karaoğlu'nun konseri ile sona erdi.
(SB-MŞ)
10.09.2007 12:48 TSİ
Son Dakika › Yerel › İniyad'dan Yetimler Gecesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.