İşadamı Erdoğan'ın Girişimleri ile Tarihe Yolculuk Ediyorlar - Son Dakika
Yerel

İşadamı Erdoğan'ın Girişimleri ile Tarihe Yolculuk Ediyorlar

İşadamı Erdoğan\'ın Girişimleri ile Tarihe Yolculuk Ediyorlar

Malatya’da özellikle sosyal projelerle adından sıkça söz ettiren yardımsever işadamı Reşat Erdoğan’ın girişimleri ile vatandaşlar Çanakkale’ye gitti.

25.08.2015 17:09

Malatya'da özellikle sosyal projelerle adından sıkça söz ettiren yardımsever işadamı Reşat Erdoğan'ın girişimleri ile vatandaşlar Çanakkale'ye gitti.

Yalnız Türkiye'nin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşının ruhunu yaşatmak adına, İşadamı Reşat Erdoğan'dan da önemli bir sosyal proje daha hayata geçirildi. Vatandaşlarında talepleri doğrultusunda İşadamı Erdoğan, aldığı kararla belirli sürelerle vatandaşları Çanakkale'ye gönderecek.

Proje kapsamında 46 kişilik ilk kafile ise Yeşiltepe'den yola çıktı. Kurban kesilerek uğurlanan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kafiledekilerin ise heyecanları gözlerinden okunuyordu. İlk kez Çanakkale'yi görme fırsatı yakalayacak olan vatandaşlara, İşadamı Erdoğan tarafından ayrıca hediye de takdim edildi. İçerisinde Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı, seccade ve tespih ile başörtüsünün bulunduğu hediye paketlerini alan vatandaşlar, bu jestinden dolayı Erdoğan'a teşekkürlerini sundular.

Yeşiltepe Muhtarlar Derneği önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Reşat Erdoğan'ın danışmanı Sinan İnce, geçtiğimiz Ramazan ayında verilen sokak iftarlarında vatandaşların bu yöndeki taleplerini alan İşadamı Erdoğan'ın bu yönde bir çalışma yaptığını söyledi.

3 gün sürecek olan Çanakkale gezisi kapsamında bugün ilk kafileyi gönderdiklerini belirten İnce, "Özellikle ülkemize şehit acılarının düştüğü bugünlerde böyle bir organizasyonun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çanakkale Savaşında her ocaktan bir kınalı kuzunun şehit düştüğü ve bugün bize burayı bir miras olarak bırakan şehitlerimizi yerlerinde ziyaret edeceğiz. Bu konuda da Reşat Erdoğan bu organizasyonu yaparak Malatyalı hemşerilerini Çanakkale ile buluşturuyor. Hayırlısı ile kazasız belasız yolculuğumuzun tamamlanmasın diliyoruz" dedi.

Duaların ardından ilk Çanakkale kafilesi 3 günlük gezi için yola çıktı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşadamı Erdoğan'ın Girişimleri ile Tarihe Yolculuk Ediyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement