Yol İş Sendikası Konya
2 no'lu şube yönetimi Niğde İl Özel İdaresi'ni ziyaret ederek işçilere Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgi verdi.
Niğde İl Özel İdaresi'ni ziyaret eden heyette 2 no'lu Şube Başkanı Harun Büyükgülcü, Şube Genel Sekreteri Ali Alkan ve Mali Sekreter Muhittin Akyürek yer aldı.
İl Özel İdaresi İşçi Gazinosu'nda tertip edilen toplantıda açıklama yapan Şube Genel Sekreteri Ali Alkan, yasal mevzuatta olan değişiklikler hakkında işçileri bilgilendirdiklerini belirterek, 5510 sayılı Yasanın Genel Sağlık Sigortası ile ilgili olan kısmının 2012 yılında yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası hakkında şunları söyledi.
Alkan "01/10/2008 tarihinde 5510 Sayılı yasa ile yürürlüğe girmiş ancak, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili madde 31/01/2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Buna göre 18 yaşını doldurmuş okumayan kız ve erkek çocukları okuyorlarsa lisede 20 yaşını, üniversitede ise 25 yaşına kadar kapsam dışında olacaktır. Bu bilgiler Niğde İli'nin yanı sıra Aksaray, Karaman ve Konya illerinde de işçilerimizle paylaşılmıştır." dedi. - NİĞDE
Son Dakika › Yerel › İşçiler Genel Sağlık Sigortası Hakkında Bilgilendirildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.