İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları

İsrail\'in Gazze\'ye Yönelik Saldırıları

Diyanet Sen Gümüşhane Şube Başkanı Gergin: "ABD, BM, AB ve İİT'yi Gazze'deki insanlık suçuna ortak oldukları için kınıyoruz"

15.07.2014 13:05

Diyanet-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mürsel Gergin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına gerekli tepkiyi vermediklerini söylediği ABD, Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı (İİT) kınadıklarını bildirdi.

Mürsel Gergin, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara sessiz kalan İslam ülkelerine ve uluslararası camiaya tepki göstererek, İsrail'in yaptıklarına sessiz kalmayı zulme ortak olmak olarak nitelendirdi.

Saldırılara gerekli tepkiyi göstermeyen ABD, BM, AB ve İİT gibi uluslararası kuruluşları kınadıklarını ifade eden Gergin, şunları kaydetti:

"Mahzun ve masum Gazzeli kardeşlerimize vahşice bomba yağdıran İsrail, zulme maruz bırakılan müslümanlar olunca sessiz kalan batı ikiyüzlü olduğunu bir kez daha belgelemiştir. ABD, AB, BM insanlık ayıplarının suç ortağıdır. Vahşete sessiz ve duyarsız kalmak, dilsiz şeytanlığı kabul etmektir.  İİT de en az diğer kuruluşlar kadar sorumludur. Hem ABD'yi hem BM'yi hem AB'yi hem de İİT'yi Gazze'deki insanlık suçuna ortak oldukları için kınıyoruz. Gazze ateş altındayken uluslararası camianın tepkisiz kalması her yönüyle utanç verici bir durumdur." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement