İstiklal Marşı'nın 92. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın 92. Yıl Dönümü Kutlandı

İstiklal Marşı\'nın 92. Yıl Dönümü Kutlandı

MHP'li Bahattin Şeker, Türkiye'nin şehitlerin kanları ve canlarıyla, nice çile ve ızdıraplarla ve yokluk içinde kurulduğunu söyledi.

11.03.2013 15:20  Güncelleme: 15:28

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Türkiye'nin şehitlerin kanları ve canlarıyla, nice çile ve ızdıraplarla, yokluk ve yoksulluk içinde kurulduğunu bildirdi.

Şeker, İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, 12 Mart 1921 tarihinde, Mehmet Akif Ersoy'un, milletin ruhunu nakşederek kaleme aldığı ve TBMM'de okunduktan sonra İstiklal Marşı olarak kabul edilen haykırışın, ebediyen gür sesle var olması temennisinde bulundu.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü vesilesiyle, Türk milletinin zor zamanlarında silkinip, uyanışına şahitlik etmiş ve bu milletinin evladı olarak tarihe notlar düşmüş vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini ifade eden Şeker, şunları kaydetti:

"Şairimiz, 'Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' demişti. Bunu söylerken muradı, hiç şüphesiz ruhunun derinliklerinde hissettiği, batı emperyalizminin, 'Haçlı zihniyetiyle' gerçekleştirdiği işgal ve zulme karşı, Türk milletinin milli mücadele ruhu ile kıyam edişi ve sonrasında zafere ulaştığı süreçte nelerin yaşandığını unutmaması ve yetişen nesillere de unutturulmamasıydı. Bu ülke, aziz şehitlerimizin kanları ve canlarıyla, nice çile ve ızdıraplarla, yokluk ve yoksulluk içinde kuruldu. Bugünlere ulaştı. Bütün fitnelere, kirli tezgahlara, karanlık oyunlara rağmen de bu ülke ve bu millet dimdik ayaktadır. Herkesin bu bilinçte hareket ederek, milli birlik ve bütünlük içinde, göklerde dalgalanan ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, ezanlarımızın huzuru ile yaşamasını ve değerlerimizin yaşatılmasını diliyorum."

Muhabir: Barış Eren/ Mesut Tankulu

Yayıncı: Deniz Açık - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın 92. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement