İZ TV Mereto Dağında Belgesel Çekti - Son Dakika
Yerel

İZ TV Mereto Dağında Belgesel Çekti

İZ TV Mereto Dağında Belgesel Çekti

Batmanın Sason İlçesinde bulunan Mereto Dağında, Belgesel Kanalı İZ TV belgesel çekti.

30.07.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mereto İZ TV'de

Bölgenin gizemli ve heybetli dağlarından Mereto, İZ TV tarafından keşfedildi.

Batman İli Sason ilçesinin sembolü haline gelen 3.000 metrelik Mereto Dağı, önceki gün zirve yürüyüşü ile yeniden keşfedilmişti.

Tarih kitaplarında ve bir çok hikayede kutsallığı ile bilinen Mereto Dağında kiliseler, evliye türbeleri, tarihi yapı ve kale kalıntıları bulunuyor.

Bu özellikleri sayesinde ilgi çeken Mereto Dağı, belgesel kanalı İZ TV'nin de dikkatini çekti.

Önceki gün bir çok aktivist ile beraber Mereto zirvesine çıkan İZ TV yapımcısı Gazeteci-Yazar Nazım Alpman ile Kameraman Burcu Camcıoğlu, belgesel çekimi yaptılar. 3.000 metrelik dağın zirvesinde görüntü alan İZ TV ekibi, Batman Turizm Derneği Başkanı Emin Bulut ile söyleşi yaptı.

"EFSANELERİN VE HİKAYELERİN ADI MERETO"

Mereto Dağının oldukça heybetli ve gizemli olduğunu ifade eden Nazım Alpman, "Sason ilçesi sınırları içinde bulunan Mereto Dağı ile ilgili çeşitli efsaneleri duymuştuk. Hem bu gizemli efsane ve hikayelerin tanığı olan Mereto Dağını görmek ve hem de aktivistlerle zirve yürüyüşü gerçekleştirmek için buraya geldik. Burada tarihi kilise ve çeşitli dini yapıların kalıntıları mevcut. Buradaki görüntülerimizi, röportaj ve hayat hikayelerini İZ TV'den yayınlayacağız" dedi. www.batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İZ TV Mereto Dağında Belgesel Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement