İzmir Barosu Seçim Maratonu Başladı - Son Dakika
Yerel

İzmir Barosu Seçim Maratonu Başladı

İzmir Barosu Seçim Maratonu Başladı

İzmir Barosu'nda genel kurul heyecanı başladı.

20.10.2012 17:05

İzmir Barosu'nda genel kurul heyecanı başladı. Yarın 10 bin civarında avukat, 2012-2014 yılları arasında baroyu yönetecek başkan ve yönetimi seçmek için sandık başına gidecek. Avukatlar, 5 başkan adayı arasından tercih yaparken, 10 kişiden oluşan yönetim kurulunu da belirleyecek.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu; İzmir Barosu eski Başkanı Avukat Özdemir Sökmen, Çağdaş Avukat Grubu; İzmir Barosu Başkanı Avukat Sema Pekdaş, Bağımsız Savunma Grubu; eski baro başkanlarından Avukat Bahattin Özcan Acar, İlerici Avukatlar Grubu; Avukat İrfan İnönü başkanlığında, Demokrat Avukatlar Grubu da Avukat Mehmet Girgin başkanlığında seçime girecek.

Baro başkanlığını iki yıl boyunca sürdüren ve yeniden aday olan Avukat Sema Pekdaş, kongrenin açılış konuşmasını yaparak, düşüncelerini şöyle açıkladı:

"Kongrelerimiz bizim iki yılda bir araya geldiğimiz platformlardır. Bu platformlarda, yoğun mesleki çalışma içinde birbirini göremeyen meslektaşlar olarak bir araya geliyoruz. Bir taraftan sorunlarımızı paylaşıyor, bir taraftan bu platformu hukukun platformu halinde değerlendiriyoruz. Bugün ülkemizde pek çok hukuk sorunu yaşanıyor. Yargılama problemleri var. Adil yargılama hakkı ihlal ediliyor. Avukatlar olarak büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Hem mesleğimizi yaparken, hem mesleğimiz bize yaptırılmazken... Dolayısıyla biz bu sorunlarımızın çözümü, meslek sorunlarımızı çözmek, adalet ve hukuk mücadelemizde etkin bir ses çıkarmak için, bu platformları, bu bir araya gelişleri önemli buluyoruz. Birbirimizle zenginleşiyoruz, arkadaşlarımızın ürettiği fikirler, düşünceler bizleri zenginleştiriyor. Hukuk zaten yaşamın ta kendisidir. Değişen yaşam, değişen ilişkiler, zenginleşen hukukçular, fikri anlamda üreten hukukçular. Türkiye'nin hukukun üstünlüğünü savunan avukatlara ihtiyacı var. Bu platform bu anlamda önemli bir platform. Türkiye bir hukuk devleti olacaksa bu, özgür ve bağımsız avukatlarla olur."

Basmane Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen kongre, yarın avukatların sandık başına gitmesinin ardından sona erecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Barosu Seçim Maratonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement