İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 'Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi' Yarışması - Son Dakika
Yerel

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 'Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi' Yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi\'nden \'Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi\' Yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim Depremi’nde yıkılan İzmir Büyükşehir Belediye Binası’nın yerinde inşa edilecek anıt yapı için ‘Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi’ yarışması düzenledi. Başkan Tunç Soyer, “Değerlerini yüzlerce yıldır taşıdığımız demokrasiye ve Cumhuriyet’imizin 100. yılına adanmış bir anıt yapı inşa etmek, hiç şüphesiz ki geleceğe bırakacağımız en büyük izlerden biri” dedi.

16.04.2023 14:16  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim Depremi'nde yıkılan İzmir Büyükşehir Belediye Binası'nın yerinde inşa edilecek anıt yapı için 'Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi' yarışması düzenledi. Başkan Tunç Soyer, "Değerlerini yüzlerce yıldır taşıdığımız demokrasiye ve Cumhuriyet'imizin 100. yılına adanmış bir anıt yapı inşa etmek, hiç şüphesiz ki geleceğe bırakacağımız en büyük izlerden biri" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim Depremi'nde hasar gören ana hizmet binasının yerinde inşa edilecek anıt yapı için fikir projesi yarışması açtı. 'Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi' yarışmasının ilk aşamasının proje teslim tarihi, 3 Temmuz 2023 olarak belirlendi. Projeyle Cumhuriyet'in 100. yılı onuruna İzmir'in her yerinden görülebilecek bir 'anıt yapı' oluşturulması amaçlanıyor.

Başkan Soyer, İzmir'in bir demokrasi uygarlığı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"UYUM KÜLTÜRÜNÜN BİR ESERİ OLACAK"

"Bu şehrin 8500 yıllık kültür birikimini taşıyan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, bu yönüyle yaşayan bir uygarlık mirasıdır. Bizler, bu eşsiz mirası, 30 Ekim Depremi'nde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediye Binası'nın yerinde inşa edilecek anıt bir yapıyla buluşturmak istiyoruz. Çünkü değerlerini yüzlerce yıldır taşıdığımız demokrasiye ve Cumhuriyet'imizin yüzüncü yılına adanmış bir anıt yapı inşa etmek, hiç şüphesiz ki geleceğe bırakacağımız en büyük izlerden biri. Bu proje yarışmasının amacı işte tam da bu; İzmir'e, kendi var ettiği ve koruduğu demokrasi uygarlığının bir anıt yapısını kazandırmak. Bu yapı, biliyorum ki şehrimizin kadim köklerinden beslenen uyum kültürünün bir eseri olacak. Çok sesli, çok renkli ve çok nefesli bir yaşama ayna tutacak. İzmir'in kadim kökleri ve Cumhuriyet'imizin yüz yıllık temelleri üzerinde yükselecek yeni Meclis Bina'mız, demokrasi uygarlığını çağlar arasında taşıyarak daha da çoğaltacak. Dilerim ki bu anıtsal eser, vatandaş iradesinin şehrimizle ilgili tüm kararlara yansıdığı bir demokrasi meydanı olarak asırlarca yaşar. Yarışmamıza katılan ve bu tarihi sorumluluğu yerine getirmek için elini taşın altına koyan tüm ekiplere şimdiden teşekkür ediyorum."

FİKİR PROJESİ İKİ AŞAMALI OLACAK

İki aşamalı olan fikir projesi yarışmasıyla 'İzmir'in demokrasi odağının' ne tür işlevleri içereceği ve İzmirlilerle ilişkisinin nasıl kurulacağı konusunda bir fikir geliştirmesi ve bunun bir yapı önerisi haline getirilmesi bekleniyor. Yarışmanın birincisine 500 bin, ikincisine 400 bin, üçüncüsüne ise 300 bin lira verilecek. Yarışmada, 100 bin lira değerinde beş mansiyon ödülü dağıtılacak.

Yarışmanın jüri başkanı mimar Nevzat Sayın, asli jüri üyeleri ise mimar Emre Arolat, peyzaj mimarı Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, mimar Ersen Gürsel, mimar Prof. Dr. Hikmet Gökmen, inşaat mühendisi, şehir ve bölge plancısı Prof. Dr. İlhan Tekeli, inşaat mühendisi, şehir ve bölge plancısı, heykeltıraş Prof. Meriç Hızal olacak. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye sehirmeclisleriyarismasi.izmir.bel.tr adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 'Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement