İzmir Şiir Buluşmasına Renkli Açılış - Son Dakika
Yerel

İzmir Şiir Buluşmasına Renkli Açılış

İzmir Şiir Buluşmasına Renkli Açılış

İzmir'i şiirin, edebiyatın, sanatın başkenti haline getiren ve dünya şairlerini İzmirli okuyucuyla buluşturan Uluslararası İzmir Şiir Buluşması başladı.

05.04.2012 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'i şiirin, edebiyatın, sanatın başkenti haline getiren ve dünya şairlerini İzmirli okuyucuyla buluşturan Uluslararası İzmir Şiir Buluşması başladı.

Konak Belediyesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen etkinlik şiirlerle, şarkılarla yürüyen kortej eşliğinde açıldı. Şiirli korteje Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu Ataşesi George Rusomoustakakis, Onur Konuğu şair Refik Durbaş, şiir buluşmasına konuk olan tüm şairler, Onur Konuğu Ülke Yunanistan'dan gelen şairler ve İzmirliler katıldı.

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi önünde toplanan kortej, Alsancak Vapur İskelesi'ne yürüdü. Konak Belediyesi Ritm Grubu'nun davullarla, darbukalarla eşlik ettiği yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Tartan davul çalarak, İzmirlilerin şiir coşkusuna ortak oldu. Kırmızı karanfillerle de Alsancak çiçek bahçesine döndü. Yağan yağmura rağmen Uluslararası Şiir Buluşması etkinlikleri hız kesmedi. Hatta yağmurla birlikte, şiir için buluşan kalabalık daha heyecanlı, daha duygulu, daha coşkulu bir gün yaşadı.

Sanatı sadece salonlarda değil, sokaklara, meydanlara taşıyarak her yerde İzmirlilerle buluşturan Başkan Tartan, İzmir'in şiirin başkenti olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu: "Konak Belediyesi olarak ilk günden itibaren kentin sadece rutin gereksinimlerini değil aynı zamanda kültür ve sanata da yer veren bütününü ele aldık. Biz aydınlık bir gelecek istiyorsak eğer, bunun ancak kültür ve sanat ışığında mümkün olacağını da biliyoruz. Bu yıl Onur Konuğumuz Refik Durbaş; usta bir şair. Onur Konuğu Ülke Yunanistan; şiirin duygusunu özümsemiş, tarih boyu şiirle yoğrulmuş komşumuz. Yağmurun da anlam kattığı, sokaklarda şiirler okuyup şarkılar söylediğimiz güzel bir şölen yaşıyoruz."

SANAT MEYDANLARA TAŞTI

Alsancak Vapur İskelesi'nde Düş Gezginleri müzik grubu, usta şairlerin yazdığı şiirlerin bestelerini İzmirliler için söyledi. Dinleyicilerin ve şair konukların da şarkılara eşlik ettiği konserin ardından, Ilgıt Şimşek ve Mahmut Zengin'in dans gösterisi izleyenleri büyüledi. 7. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması'nın açılış gününde Ahmet Telli, Asuman Susam, Fergun Özelli, Haydar Ergülen, İro Nikopoulou, Kleti Sotiriadou, Namık Kuyumcu, Pelin Batu, Recai Atalay, Refik Durbaş, Sotiris Pastakas, Tuğrul Keskin, en güzel şiirlerini kendi sesleriyle İzmir körfezi manzarası eşliğinde okudu.

(ERG-

05.04.2012 17: 03: 17

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Şiir Buluşmasına Renkli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement