İzmir Uluslararası Kukla Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

İzmir Uluslararası Kukla Günleri Başladı

İzmir Uluslararası Kukla Günleri Başladı

İzmir Uluslararası Kukla Günleri 7'den 70'e hitap eden gösterileriyle İzmirlilerle buluştu.25 Mart'a kadar sürecek olan Kukla Günleri'nin 6'ıncı yılının şerefine, etkinliğe destek veren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a denizkızı figürlü...

03.03.2012 11:39

İzmir Uluslararası Kukla Günleri 7'den 70'e hitap eden gösterileriyle İzmirlilerle buluştu.

25 Mart'a kadar sürecek olan Kukla Günleri'nin 6'ıncı yılının şerefine, etkinliğe destek veren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a denizkızı figürlü plaket armağan edildi.

Toplumların gelişiminin ancak kültür ve sanat ışığında olacağını vurgulayan Başkan Tartan, "İzmir tarihten gelen özellikleri, sahip olduğu çok renkli kültür birikimi ve bin yıllara dayanan sanat bağıyla Türkiye'ye hatta dünyaya örnek olacak etkinliklere ev sahipliği yapan bir merkez. Özellikle turizm değerlerinin yeniden canlandığı bir dönemde, düzenlenen başarılı organizasyonlar gurur veriyor. İzmir'i kültür ve sanatla yoğuran, turizme canlılık katan her işte olduğu gibi, gerek uluslararası boyutu; gerek her yaşı, her sevdayı kucaklayan niteliğiyle İzmir Kukla Günleri'ne bir kez daha destek vermekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

6.'ıncı İzmir Kukla Günleri'nin ilk gösterilerinden 'Karagöz Salıncakçı' Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelendi. İstanbul Kukla ve Karagöz Tiyatrosu'nun düzenlediği gösteri usta Hayali Ünver Oral'ın perdesinden yansıdı. Benal Nevzat Salonu'nu dolduran çocukların ilgiyle izlediği Karagöz Salıncakçı oyunu, geleneksel sanatımızı yine bir kez daha yüceltti. Karagöz ve Hacivat'ın maceralarını perdeden izleten usta sanatçı Ünver Oral, deri malzemeyle hazırladığı ve özenle boyadığı karakterlerin nasıl yapıldığını da çocuklara anlattı.

(AH-)

03.03.2012 11: 19 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Uluslararası Kukla Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement